Instagram - reţeaua de socializare cu cele mai negative efecte asupra sănătăţii mintale

Instagram a fost clasificată ca având cele mai negative efecte asupra sănătăţii mintale a tinerilor, sugerează un nou studiu, potrivit The Independent.

3816 afișări
Imaginea articolului Instagram - reţeaua de socializare cu cele mai negative efecte asupra sănătăţii mintale

Instagram - reţeaua de socializare cu cele mai negative efecte asupra sănătăţii mintale (Imagine: AFP)

Societatea Roială pentru Sănătatea Publică şi organizaţia de caritate Young Health Movement au realizat un sondaj în primele luni ale anului curent, pe un eşantion de 1,500 de persoane tinere (cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani), urmărind obiceiurile acestora în social media.
 
Tinerii au fost rugaţi să acorde un punctaj fiecărui site şi să aprecieze ce impact are acesta asupra a 14 probleme de sănătate şi stare de spirit, precum anxietate, depresie, singurătate, somn şi FoMo (Fear of Missing Out/ frica de a rata ceva).
 
Bazându-se pe notele acordate de respondenţi, Instagram a fost declarată reţeaua de socializare cu cel mai negativ efect asupra sănătăţii. S-a descoperit că reţeaua afectează dramatic modul în care tinerii percep imaginea aspectului fizic,  măreşte teama de a rata ceva şi, de asemenea, are un efect nociv asupra somnului.
 
Platforma a înregistrat scoruri pozitive în cadrul întrebărilor despre libertatea de exprimare, identitatea de sine şi construirea comunităţii.
 
Snapchat s-a clasat pe locul doi, în timp ce Facebook a deţinut poziţia a treia. Pe locurile 4 şi 5 s-au aflat Twitter şi YouTube.
 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici