Jurnalista Pro TV Ioana Şanta, câştigător al concursului "Reporter European 2010"

Jurnalista Ioana Şanta, de la Pro TV, se numără printre cei cinci câştigători ai concursului "Reporter European 2010", pentru campania de reportaje privind folosirea fondurilor europene în agricultura românească.

220 afișări
Imaginea articolului Jurnalista Pro TV Ioana Şanta, câştigător al concursului "Reporter European 2010"

Jurnalista Pro TV Ioana Şanta, câştigător al concursului "Reporter European 2010" (Imagine: stirileprotv.ro)

Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România au anunţat, miercuri, câştigătorii concursului "Reporter European 2010", ediţiile de primăvară şi toamnă.

Alături de Ioana Şanta, au mai fost desemnaţi câştigători Octavian Jora - Piaţa Financiară, pentru editorialul "Agenda cu pariuri grele, cota 2020:1"; Violeta Cincu - Radio Nord-Est Iaşi, pentru reportajul "Romii din Iaşi. În Uniunea Europeană sau în afara ei"; Adrian Şchiop - România Liberă, pentru comentariul "Cui foloseşte ficţiunea nomadismului rom" şi Nicolae Teremtuş - Gazeta de Maramureş, pentru reportajul "Maramureşul, ultima frontieră Schengen".

Potrivit comunicatului reprezentanţei Comisiei Europene, criteriile de selecţie care au stat la baza jurizării au fost: acurateţea informaţiei, originalitatea perspectivei din care a fost tratat subiectul, obiectivitatea abordării şi capacitatea temei alese de a genera dezbatere publică. Juriul a fost format din Ioana Avădanei, Cristina Guseth şi Luca Niculescu.

Câştigătorii vor fi recompensaţi cu câte un calculator portabil HP Compaq.

Jurnaliştilor câştigatori li se va oferi şi posibilitatea de a face, în anumite condiţii, o vizită la instituţiile Uniunii Europene sau în alte state membre UE, unde vor avea întâlniri şi discuţii cu membri ai Parlamentului European şi cu oficiali ai Comisiei Europene sau altor instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici