Jurnalistul Luca Niculescu va fi ambasadorul României în Franţa - FOTO

Jurnalistul Luca Niculescu, redactor-şef al RFI România, va reprezenta interesele diplomatice ale României la Paris, decretul de numire a sa în postul de ambasador al României în Franţa urmând să fie semnat săptămâna viitoare de către preşedintele Klaus Iohannis.

1133 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul Luca Niculescu va fi ambasadorul României în Franţa - FOTO

Jurnalistul Luca Niculescu va fi ambasadorul României în Franţa

"Decretul de numire va fi semnat săptămâna viitoare", au precizat duminică, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Niculescu (născut în 1971) este licenţiat în Jurnalism şi deţinător al unui master în Jurnalism European, la Centrul Universitar pentru Jurnalism, Strasbourg. Din 1992 este jurnalist al RFI şi din 2000 este redactor-şef al RFI România.

Niculescu a fost şi corespondent pentru France Info, France Inter, France Culture, TV 5 şi "Liberation". Jurnalistul a realizat emisiuni pentru Money Channel, TVR şi în prezent moderează o emisiune la Digi 24.

În 1 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a conferit ordinul "Meritul Cultural" în grad de cavaler postului Radio France Internationale România.

În prezent, activitatea ambasadei României în Franţa este coordonată de un însărcinat cu afaceri ad interim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici