Lungmetrajul polonez ”Cetăţeanul”, dublu câştigător la Festivalul de Film Comedy Cluj

Lungmetrajul polonez ”Cetăţeanul” a câştigat, sâmbătă, premiile pentru Cel mai bun film şi Cel mai bun scenariu la Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj, decizia juriului fiind unanimă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

319 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul polonez ”Cetăţeanul”, dublu câştigător la Festivalul de Film Comedy Cluj

Lungmetrajul polonez ”Cetăţeanul”, dublu câştigător la Festivalul de Film Comedy Cluj

Potrivit unui comunicat al organizatorilor Comedy Cluj transmis, sâmbătă, la finalul Galei de premiere, scenariul peliculei poloneze este foarte bine structurat, filmul fiind gândit să aibă un mesaj puternic, ”chiar dacă este prezentat sub forma comediei”.

”Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj 2015 şi-a desemnat, sâmbătă seară, câştigătorii în cadrul Galei de premiere, care a avut loc la Cinematograful «Florin Piersic». Marele câştigător al celei de-a şaptea ediţii a Comedy Cluj este filmul «Cetăţeanul», al regizorului polonez Jerzy Stuhr, care a câştigat trofeele Cel mai bun film şi Cel mai bun scenariu. Decizia juriului a fost unanimă şi motivată de faptul că este un film foarte ambiţios, cu un scenariu foarte bine structurat, un film gândit să aibă un mesaj puternic, chiar dacă este prezentat sub forma comediei. Pelicula spune povestea lui Jan Bratek, care, în urma unui accident, intră în comă şi ajunge să îşi retrăiască cei 60 de ani de viaţă în contextul istoric al Poloniei de după război”, se arată în documentul citat.

De asemenea, Premiul de Excelenţă Comedy Cluj a fost decernat ”in memoriam” actorului Peter O’Toole, premiul fiind ridicat de fiica acestuia, Kate O’Toole, care a fost şi membră a juriului festivalului.

”Actriţa a salutat publicul în limba română şi a precizat că nu este prima oară când ridică un premiu pentru tatăl ei, dar este prima oară când o face după moartea acestuia, iar acest lucru o emoţionează cu atât mai mult”, au subliniat organizatorii Comedy Cluj.

Juriul festivalului au acordat şi două premii de interpretare, precum şi o menţiune specială, premiul pentru Cea mai bună actriţă fiind câştigat de Candela Peña pentru rolul din filmul spaniol ”Las ovejas no pierden el tren/O schimbare de linie”, iar premiul pentru Cel mai bun actor fiind acordat lui Zsolt Kovács pentru rolul din ”VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan/Din motive inexplicabile”, peliculă din Ungaria care a primit şi menţiunea specială a juriului.

Filmul ”Who’s Up?/Cine urmează?” (Franţa) a fost desemnat Cel mai bun scurtmetraj independent din competiţie, iar ”Chinese Treachery/Trădare în stil chinezesc” a primit premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj studenţesc.

Juriul competiţiei de scurtmetraje a decis, de asemenea, că producţia ”The Taste/Gustul” merită o menţiune specială.

Premiul publicului a revenit peliculei regizorului belgian Florian Mischa Böder ”Die Einsmakeit des Killers vor dem Schuss/Singurătatea unui asasin înainte să tragă”.

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj 2015 se desfăşoară în perioada 16 – 25 octombrie, fiind organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Băncii Transilvania şi Centrului Naţional al Cinematografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici