Manuscrisul romanului "Mic dejun la Tiffany", estimat la 250.000 de dolari

Manuscrisul celebrului roman "Mic dejun la Tiffany", scris de Truman Capote, publicat în 1958, va fi scos la vânzare într-o licitaţie online, organizată de casa RR Auctions în perioada 18-25 aprilie.

130 afișări
Imaginea articolului Manuscrisul romanului "Mic dejun la Tiffany", estimat la 250.000 de dolari

Audrey Hepburn în "Mic dejun la Tiffany" (Imagine: Hepta)

Manuscrisul acestui bestseller este estimat de specialiştii casei RR Auctions la suma de 250.000 de dolari, informează lefigaro.fr.

Romanul "Mic dejun la Tiffany", de newyorkezul Truman Capote, este considerat un clasic al literaturii americane. Romanul prezintă prietenia dintre o call-girl, Holly Golightly, şi narator, un scriitor debutant. Femeie aparent foarte copilăroasă, dar în acelaşi timp şmecheră şi capricioasă, cu o înclinaţie evidentă pentru bărbaţi cu reputaţie dubioasă, Holly Golightly îşi învinge angoasele visând în faţa vitrinelor magazinului de bijuterii Tiffany's din New York, la ora micului-dejun.

În cinematografie, în 1961, personajul Holly Golightly a fost interpretat de Audrey Hepburn, într-un film regizat de Blake Edwards.

Manuscrisul acestui roman de 86 de pagini este propus la vânzare de casa de licitaţii RR Auctions, pe site-ul acesteia, între 18 şi 25 aprilie.

"Acest manuscris este o veritabilă pepită de aur", spune vicepreşedintele casei de vânzări, Bobby Livingston. "Proprietarul manuscrisului doreşte să îşi păstreze anonimatul, dar eu pot să vă confirm faptul că este vorba de un colecţionar de autografe de pe Madison Avenue".

Potrivit actualului proprietar, "manuscrisul era pe punctul de a fi expediat editurii Random House, în momentul în care scriitorul Truman Capote a schimbat, în ultima clipă, numele personajului Connie Gustafson în Holly Golightly".

Manuscrisul face parte dintr-o serie de obiecte care au aparţinut unor staruri de la Hollywood sau au legătură cu acestea şi care vor fi scoase la licitaţie. Printre acestea se află autografe ale actorilor James Dean, Humphrey Bogaert, Clark Gable şi Judy Garland, dar şi un film pe peliculă de 8 milimetri ce prezintă vizita făcută de Marilyn Monroe trupelor americane staţionate în Coreea de Sud în februarie 1954, realizat de un locotenent al celei de-a 24-a divizii de infanterie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici