Mediafax va premia cel mai bun scurtmetraj românesc la TIFF

Mediafax, cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România, va acorda premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea scurtmetraj la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ce va avea loc între 29 mai şi 7 iunie, la Cluj-Napoca, informează un comunicat.

92 afișări
Imaginea articolului Mediafax va premia cel mai bun scurtmetraj românesc la TIFF

"Nunta lui Oli" (regia Tudor Jurgiu)

Premiul va răsplăti cel mai bun film dintre cele şapte scurtmetraje selectate în această secţiune de organizatorii TIFF: "Bric-Brac" (regia Gabriel Achim), "Nunta lui Oli" (regia Tudor Jurgiu), "Renovare" (regia Paul Negoescu), "Pentru el" (regia Stanca Radu), "11 PM" (regia Alex Sava), "Tarantyno" (regia Mircea Nestor) şi "A Family" (regia Emanuel Pîrvu). Atât "Bric-Brac", recompensat cu premiul criticii la CineMAiubit, cât şi "Renovare" au participat anul acesta în competiţia de la Berlinale Shorts, în timp ce "Nunta lui Oli" a câştigat, recent, premiul pentru cel mai bun film românesc la Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT.

Pe lângă aceste scurtmetraje, publicul de la Cluj va putea vedea, între 4 şi 6 iunie, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, o selecţie de lungmetraje de ficţiune şi documentare ce include unele dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale anului. Astfel, "Amintiri din Epoca de Aur" (film colectiv scris şi produs de Cristian Mungiu) şi "Poliţist, Adjectiv" (scenariul şi regia Corneliu Porumboiu) vor fi proiectate în premieră absolută pe ecranele din România la TIFF, la câteva zile după ce vor fi prezentate la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard. "Pescuit sportiv" (regia Adrian Sitaru) şi "Cea mai fericită fată din lume" (regia Radu Jude), precum şi documentarele "Apocalipsa după şoferi" de Alexandru Solomon şi "Nunţi, muzici şi casete video" de Tudor Giurgiu se numără şi ele printre producţiile româneşti din programul celei de-a 8-a ediţii a festivalului.

Mediafax este partener media exclusiv al Zilelor Filmului Românesc (4 - 6 iunie) de la TIFF 2009.

"Atât mass-media, cât şi utilizatorii de Internet care accesează site-ul de ştiri www.mediafax.ro află de la jurnaliştii noştri informaţii de încredere, în timp real, despre filmele româneşti prezente şi, de multe ori, premiate în festivalurile internaţionale din ţară şi din străinătate. Premiul oferit de Mediafax la TIFF anul acesta, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, este un alt mod de a recunoaşte performanţele unor regizori şi scenarişti români de valoare", spune Raluca Teodorescu, director de marketing Mediafax.

Zilele Filmului Românesc de la TIFF prezintă în fiecare an cele mai noi şi mai aşteptate producţii autohtone de lungmetraj şi scurtmetraj. Acesta a fost locul unde au putut fi văzute în premieră în România filmele care au marcat boom-ul cinematografiei româneşti din ultimii ani, de la "Occident" (regia Cristian Mungiu) la "Moartea domnului Lăzărescu" (regia Cristi Puiu) şi de la "A fost sau n-a fost?" (regia Corneliu Porumboiu) la "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" (regia Cristian Mungiu). Pe lângă proiecţiile de filme, cele trei zile dedicate cinematografiei româneşti cuprind sesiuni de workshop-uri şi întâlniri între realizatorii de film din România, producători, agenţi de vânzare şi cineaşti din străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici