Ministerul Turismului acuză Antena 3 că a difuzat informaţii eronate despre Udrea

Ministerul Turismului acuză, într-o sesizare transmisă CNA, postul Antena 3 că a difuzat "informaţii eronate" şi "afirmaţii neadevărate" cu privire la activitatea instituţiei şi a Elenei Udrea, în emisiunile "La ordinea zilei" şi "Sinteza zilei" din 15 aprilie.

142 afișări
Imaginea articolului Ministerul Turismului acuză Antena 3 că a difuzat informaţii eronate despre Udrea

Ministerul Turismului acuză Antena 3 că a difuzat informaţii eronate despre Udrea (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a transmis Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o sesizare în care spune că în ediţiile din 15 aprilie ale emisiunilor "La ordinea zilei" şi "Sinteza zilei" au fost difuzate "informaţii eronate şi afirmaţii neadevărate" cu privire la activitatea MDTR şi a ministrului Elena Udrea.

"În cadrul emisiunii «La ordinea zilei» a fost abordat un subiect asupra căruia ministerul şi-a exprimat un punct de vedere în scris, dar, în ciuda acestui fapt, realizatorii emisiunii nu l-au prezentat. Este vorba despre un aşa-numit «proiect de secretizare a unor achiziţii publice. Mai concret, un fel de şmecherie prin care unele contracte, cu sumele lor cu tot, să stea sub cheie, pe motiv că legea este improprie, iar alte contracte să fie secrete» (...)

Menţionăm că precizările noastre au fost retransmise, chiar în timpul emisiunii, pe adresa de e-mail indicată telefonic de către echipa emisiunii. Deşi reprezentanţii ministerului au insistat cu privire la importanţa de a clarifica unele aspecte prezentate eronat de către moderator şi invitaţi, precizările MDRT au fost citite trunchiat în timpul emisiunii, fiind omise tocmai pasajele care corectau informaţiile eronate", se arată în sesizarea Ministerului Turismului.

În ceea ce priveşte emisiunea "Sinteza zilei", potrivit adresei Ministerului Turismului, "moderatorul Mihai Gâdea a făcut mai multe afirmaţii neadevărate, conform cărora ministrul Elena Udrea ar fi ştiut din surse necunoscute realizatorilor programului care sunt subiectele ce vor fi abordate în seara respectivă şi a trimis redacţiei «Sinteza zilei» două comunicate de presă".

"Deşi producătoarea emisiunii, doamna Mihaela Andrei, a fost informată de către directorul de comunicare al ministerului cu privire la motivul expedierii informaţiilor oficiale, atât înainte de începerea emisiunii, cât şi în cursul emisiunii, moderatorul Mihai Gâdea nu a prezentat aceste date", se afirmă în adresa ministerului. "La data de 15 aprilie a.c., la Direcţia de Comunicare şi la Direcţia Resurse Umane au fost primite telefoane prin care un domn, care se recomanda ca fiind «Radu Tudor», de la «Sinteza zilei», a solicitat informaţii cu privire la un concurs de angajare derulat de MDRT. Pe lângă informaţiile comunicate telefonic domnului respectiv, ministerul a considerat oportun ca informaţiile să fie transmise şi în scris, ca urmare le-a expediat în format electronic, producătoarei emisiunii, care a fost anunţată în prealabil cu privire la aceasta", explică Ministerul Turismului.

În legătură cu cel de-al doilea comunicat prezentat în emisiune, în adresa ministerului condus de Elena Udrea se afirmă că el conţinea "punctul de vedere al ministerului referitor la unele informaţii eronate publicate în presa centrală în cursul zilei în legătură cu un document postat pe pagina electronică a instituţiei". "Decizia ministerului a fost motivată de interesul arătat de către jurnalişti pentru acest subiect ca fiind subiectul zilei, deci posibil de abordat inclusiv de către realizatorul emisiunii «Sinteza zilei»", se mai spune în adresa Ministerului Turismului, precizându-se faptul că Mihai Gâdea a rupt în direct cele două comunicate.

CNA va analiza în şedinţa de marţi sesizarea Ministerului Turismului. Şedinţa Consiliului este în curs de desfăşurare, la momentul transmiterii acestei ştiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici