Mozart sparge topurile de vânzări de muzică: 1,25 milioane de CD-uri în doar 5 săptămâni

Casa de discuri Deutsche Grammophon, specializată pe muzică clasică, a lansat la data de 28 octombrie a.c o ediţie Mozart de colecţie, pentru a marca 225 de ani de la moartea compozitorului (5 decembrie).

497 afișări
Imaginea articolului Mozart sparge topurile de vânzări de muzică: 1,25 milioane de CD-uri în doar 5 săptămâni

Mozart sparge topurile de vânzări de muzică: 1,25 milioane de CD-uri în doar 5 săptămâni

Setul de CD-uri audio (200 de unităţi) conţine mai bine de 240 de ore de înregistrare.

Conform cifrelor publicate de revista Billboard, Universal Music Group, care deţine Deutsche Grammophon, a raportat că în primele cinci săptămâni de la lansare au fost vândute 1,25 milioane de CD-uri, adică 6.250 de seturi din „Mozart 225: The New Complete Edition”, cifre care au plasat CD-urile Mozart pe primul loc în vânzările de muzică ale anului.

Preţul unui set cu cele 200 de CD-uri Mozart este de 459 euro.

Wolfgang Amadeus Mozart a trăit puţin, doar 35 de ani (1756-1791) dar a compus enorm. Probabil că, raportat la perioada de viaţă creativă de care a avut parte, a fost cel mai prolific compozitor din istoria muzicii. Ultima sa compoziţie, rămasă neterminată, este un „Requiem”, pe care părea că-l scrie pentru el însuşi.

Filmul „Amadeus”, regizat de Miloš Forman în 1984, a golit masa pe care erau aşezate statuetele la Premiile Oscar: a obţinut opt distincţii din 12 nominalizări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici