Narcisa Iorga (CNA): Preşedintele CNA a afirmat fără echivoc că "trebuie reglementat spaţiul virtual"

Narcisa Iorga, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), spune într-o declaraţie de presă, remisă joi agenţiei MEDIAFAX, că preşedintele CNA, Laura Georgescu, a afirmat fără echivoc că "trebuie reglementat spaţiul virtual".

173 afișări
Imaginea articolului Narcisa Iorga (CNA): Preşedintele CNA a afirmat fără echivoc că "trebuie reglementat spaţiul virtual"

Narcisa Iorga (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Reacţia Narcisei Iorga vine după ce, miercuri, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a negat într-o declaraţie de presă remisă MEDIAFAX că vrea să controleze mediul online, aşa cum susţinuse Iorga, precizând că "oricine afirmă că urmează să reglementeze internetul trebuie mai întâi să reglementeze Cosmosul".

"Informaţiile vehiculate în ultimele zile referitoare la «pericolul» în care ar urma să intre «libertatea de expresie pe internet» s-au bazat pe distorsionarea de către doamna Narcisa Iorga, membru al Consiliului, a unei informări făcute în şedinţa publică a CNA din data de 24.04.2014, ca urmare a participării mele, în calitate de preşedinte al CNA, la Conferinţa Internaţională «Protecţia minorilor în era digitală», ce a avut loc la Atena în zilele de 14 şi 15 aprilie 2014", afirma Laura Georgescu în punctul de vedere trimis MEDIAFAX.

În schimb, Narcisa Iorga spune că nu a distorsionat cu nimic informarea preşedintelui CNA cu privire la participarea sa la o conferinţă internaţională. "Doamna Laura Georgescu trebuie să-şi asume propriile declaraţii, măcar cele făcute în spaţiul public. Domnia sa a afirmat fără echivoc că «trebuie reglementat spaţiul virtual» şi că CNA trebuie să vină cu «propuneri pentru reglementări minime într-o primă fază»", spune Narcisa Iorga, în declaraţia sa de presă remisă MEDIAFAX.

Narcisa Iorga precizează că Laura Georgescu a declarat în şedinţa publică a CNA din 24 aprilie că "am putea să facem noi (n.r. CNA) primul pas şi să mergem mai departe spre luarea în calcul a modificării Directivei Europene, având în vedere că în mai puţin de o lună, comisarii europeni îşi predau mandatele", inclusiv comisarul Neelie Kroes, "o mare militantă pentru reglementarea internetului".

"Personal, am întrebat-o pe doamna Laura Georgescu ce poziţie oficială a prezentat la reuniunea internaţională de la Atena şi ce anume, concret, ar trebui să facă CNA. Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului a afirmat că a prezentat participanţilor faptul că 'în România nu avem reglementări pe virtual' şi că ar trebui ca, până în luna septembrie a acestuia an, 'să facem propuneri, într-o primă fază, pentru reglementări minime'. Doamna Laura Georgescu a adăugat că la conferinţa internaţională de la Atena 'nu s-a umblat decât la construirea unui puzzle cu un singur enunţ: trebuie reglementat spaţiul virtual'", spune Narcisa Iorga.

Aceasta face trimitere şi la referirea preşedintelui CNA la "Cosmos". "Persoana care a afirmat public că trebuie reglementat spaţiul virtual este una şi aceeaşi cu persoana care a semnat, în numele CNA, comunicatul de presă conform căruia «oricine afirmă că urmează să reglementeze internetul trebuie mai întâi să reglementeze Cosmosul». Concluzia este una, pe cât de simplă, pe atât de halucinantă: preşedintele CNA vrea să reglementeze mai întâi Cosmosul", spune Narcisa Iorga.

De asemenea, Narcisa Iorga relatează aspecte din alte şedinţe ale CNA, care în opinia sa demonstrează faptul că Laura Georgescu "nu se ridică la nivelul unei autorităţi a statului".

"În ultimele două luni ale acestui an, preşedintele CNA s-a autodeclarat «sclav» în mod repetat într-o şedinţă publică, asociindu-se cu o campanie a unui post de televiziune analizată în acea şedinţă. A urmat o şedinţă în care a repetat afirmaţia că «trebuie să-şi ia pastila» pentru ziua în curs, eschivându-se unor întrebări legitime legate de raportul de activitate al CNA. Ultima, dar probabil nu cea din urmă declaraţie şocantă este cea de ieri, referitoare la reglementarea Cosmosului. Având în vedere aceste fapte, afirm în mod public că prin comportamentul său, preşedintele CNA Laura Georgescu demonstrează că nu se ridică la nivelul unei autorităţi a statului, membră a forurilor europene din domeniul audiovizualului şi aflată sub reglementarea Uniunii Europene. Se face de râs pe sine şi Guvernul României, care a propus-o pentru a ocupa funcţia de membru al CNA. Trebuie să înceteze!", spune Narcisa Iorga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici