Nedelcu: Veniturile Money Channel au scăzut în ultimele luni, fapt care a dus la blocaje financiare

Dragoş Nedelcu a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că blocajele financiare de la The Money Channel "ţin strict de performanţa financiară a postului", precizând că speră că până joi se va semna contractul prin care el şi Sorin Freciu vor prelua managementul televiziunii de business.

571 afișări
Imaginea articolului Nedelcu: Veniturile Money Channel au scăzut în ultimele luni, fapt care a dus la blocaje financiare

Nedelcu: Veniturile Money Channel au scăzut în ultimele luni, fapt care a dus la blocaje financiare (Imagine: Shutterstock)

Managementul The Money Channel, televiziunea de business din cadrul trustului Realitatea Media, ar fi trebuit să fie preluat la 1 iunie 2011 de compania Media Advertising & Sales, administrată de Dragoş Nedelcu şi Sorin Freciu, după ce postul TV a ieşit din contractul de management cu Asesoft, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX în 6 mai 2011. La momentul respectiv, Sorin Freciu a declarat pentru MEDIAFAX: "Există această înţelegere ca noi să administrăm The Money Channel, fără a exista un acord privind proprietatea".

Totuşi, până în acest moment, procesul de preluare a managementului televiziunii The Money Channel de către compania Media Advertising & Sales nu a fost definitivat, iar reportervirtual.ro a scris că angajaţii televiziunii ameninţă cu greva, reclamând că nu şi-au primit salariile pentru luna iunie.

Dragoş Nedelcu a declarat miercuri, 3 august, pentru MEDIAFAX, că în aceeaşi zi a avut loc o ultimă discuţie pentru preluarea managementului The Money Channel de către Media Advertising & Sales - la care este asociat alături de Sorin Freciu -, iar contractul ar urma să fie semnat până joi după-amiază.

"Astăzi (miercuri, n.r.) am avut o ultimă discuţie cu reprezentantul acţionarului Money Channel. Sperăm ca până mâine (joi, n.r.) după amiază să avem contractul semnat. Money Channel va intra în managementul Media Advertising & Sales. Conducerea acestei firme este asigurată de către mine şi Sorin Freciu", a spus Dragoş Nedelcu.

El a precizat că în prezent The Money Channel se află "sub administrarea Realitatea Media", iar managerul televiziunii este Daniel Apostol.

Totodată, Dragoş Nedelcu a precizat că "blocajele financiare" de la The Money Channel "ţin strict de performanţa financiară a postului".

"Din nefericire, în ultimele patru luni veniturile televiziunii au scăzut semnificativ, motiv pentru care salariile lunii mai au fost plătite într-un procent de 50% din veniturile televiziunii, iar restul printr-o finanţare a domnului Sorin Freciu şi a mea. Salariile pe luna iunie au întârziat cu două săptămâni din motive care ţin strict de nesemnarea contractului de management. Chiar şi aşa, ele vor fi achitate integral în următoarele zile printr-o finanţare a acţionarilor de la Media Advertising & Sales. Situaţia este valabilă şi pentru luna august. Din luna septembrie vom intra în condiţiile contractului de management", a explicat Dragoş Nedelcu.

Totodată, Nedelcu a spus că în următoarea perioadă va fi finalizată o strategie nouă pentru The Money Channel.

"Vom finaliza în perioada următoare o strategie care presupune o implicare mai puternică în zona evenimentelor, dar şi a proiectelor integrate. Potenţialul Money Channel nu este fructificat din motive care ţin şi de specificul postului. Probabil că în România se doresc în continuare televiziunile de tip hard news. Suntem însă convinşi că vom reuşi să convingem comunitatea de business că singura televiziune de business merită o atenţie mai sporită. Acest lucru va presupune o redesenare a conţinutului editorial cât mai aproape de aşteptările publicului ţintă al postului", a mai spus Dragoş Nedelcu.

În prezent, Dragoş Nedelcu este şi membru în Consiliul de Administraţie al Realitatea Media, societatea care deţine licenţa audiovizuală pentru televiziunile Realitatea TV şi The Money Channel.

Pe de altă parte, Sorin Freciu a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Realitatea Media. În 24 iunie 2011, Sorin Freciu a declarat pentru MEDIAFAX că şi-a dat demisia din această funcţie.

Declaraţiile lui Dragoş Nedelcu vin după ce, marţi, 2 august, Elan Schwartzenberg, proprietarul trustului Realitatea Media din care face parte şi The Money Channel, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu se simte "confortabil" cu blocajele financiare de la The Money Channel şi că i-a atenţionat pe Dragoş Nedelcu şi pe Sebastian Ghiţă că, dacă nu depăşesc problemele din The Money Channel şi Realitatea Media, se va implica personal în management.

"Deşi blocajele financiare sunt la ordinea zilei în majoritatea trusturilor de presă şi televiziune, eu nu sunt confortabil cu acest fenomen; i-am atenţionat personal şi am avut multiple discuţii atât cu domnul Dragoş Nedelcu, cât şi cu domnul Sebastian Ghiţă şi sper ca ambii să depăşească problemele din Money Channel şi respectiv Realitatea Media. Le-am comunicat celor doi că nu doresc să mă ocup personal de management, dar în cazul în care nu vor înţelege să-şi plătească angajaţii şi taxele aferente statului voi fi nevoit să mă implic. Sper să nu ajungem în acel punct", a spus Elan Schwartzenberg.

Pe de altă parte, Sebastian Ghiţă a declarat marţi pentru MEDIAFAX că Asesoft nu se mai ocupă de managementul The Money Channel. "Noi am renunţat la această componentă. Nu cred că a preluat-o cineva".

Sebastian Ghiţă, care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat în octombrie 2010 managementul societăţii Realitatea Media, care deţine licenţele audiovizuale pentru televiziunile Realitatea TV şi The Money Channel, dar şi pentru posturile de radio Realitatea FM şi Guerrilla. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

După mai multe luni de conflict între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie, că a cumpărat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunţat într-o conferinţă de presă că tatăl lor nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici