Nicolaescu, Elvira Godeanu şi Arghezi au primit câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Târgu Jiu

Regizorul Sergiu Nicolaescu, actriţa Elvira Godeanu şi poetul Tudor Arghezi au primit, sâmbătă, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Târgu Jiu, aflată în zona pietonală a oraşului.

219 afișări
Imaginea articolului Nicolaescu, Elvira Godeanu şi Arghezi au primit câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Târgu Jiu

Sergiu Nicolaescu (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

Evenimentul a avut loc în cadul manifestărilor dedicate Zilelor oraşului, care se vor încheia duminică.

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a spus, la inaugurarea stelei dedicate lui Sergiu Nicolaescu, că a vorbit cu soţia regizorului, care a lipsit de la eveniment, dar care este aşteptată miercuri în oraş pentru discuţii cu autorităţile locale.

"Vrem să vedem ce se va întâmpla cu mormântul pe care familia îl are la Târgu Jiu, dacă va fi adusă vreo urnă cu cenuşă aici şi alte amănunte pe acest subiect. Am dori să vedem dacă doamna ne poate ajuta şi să expunem în holul cinematografului care poartă numele marelui artist obiecte personale ale acestuia, folosite în filmele pe care le-a regizat şi în care a jucat", a declarat Cârciumaru.

Pe aleea celebrităţilor din Târgu Jiu a fost inaugurată, sâmbătă, şi o stea dedicată lui Tudor Arghezi, fiica poetului, Miţura Arghezi, fiind prezentă la eveniment. Ea s-a declarat foarte bucuroasă de iniţiativa autorităţilor locale, spunând că nu a mai fost în oraş de foarte multă vreme şi că este bucuroasă să participe la un astfel de eveniment.

De asemenea, a fost inaugurată şi o stea în memoria actriţei Elvira Godeanu, teatrul din oraş purtând, de altfel, numele acesteia.

Cele trei stele sunt din marmură neagră, fiecare având gravat numele personalităţii căreia îi este dedicată. Acestea au fost realizate la un atelier de profil din Petroşani, costul total fiind de 1.800 de lei, potrivit autorităţilor locale.

Primăria Târgu Jiu a alocat de la bugetul local 60.000 de lei pentru Zilele Oraşului, manifestare care include lansări de carte, competiţii sportive, dar şi spectacole organizate în aer liber atât în centrul municipiului, cât şi pe insuliţa de pe râul Jiu, unde au fost amenajate mai multe terase cu mici şi bere, dar şi parcuri de distracţie pentru copii.

Pe Aleea Celebrităţilor din Târgu Jiu a existat, până acum, o singură stea, dedicată lui Constantin Brâncuşi şi inaugurată în septembrie 2012.

Sergiu Nicolaescu s-a născut la Târgu Jiu, după cinci ani familia sa mutându-se la Timişoara şi, mai apoi, la Bucureşti.

În noiembrie 2012, Sergiu Nicolaescu a fost prezent la Târgu-Jiu pentru a primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Tot atunci, regizorul a participat la inaugurarea cinematografului care îi poartă numele, clădirea fiind un fost cinematograf din oraş reabilitat complet de regia RomâniaFilm.

Sergiu Nicolaescu s-a născut în 1930 la Târgu-Jiu, unde a locuit timp de cinci ani. Ulterior, familia sa s-a mutat la Timişoara.

Sergiu Nicolaescu a murit în 3 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici