Noul sediu din Londra al postului BBC, inaugurat de Regina Elizabeth a II-a - FOTO

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a participat la inaugurarea oficială a noului sediu din Londra al postului BBC, vineri, în absenţa soţului ei, prinţul Philip, în vârstă de 91 de ani, care va suporta o intervenţie chirurgicală în cursul acestei zile.

209 afișări
Imaginea articolului Noul sediu din Londra al postului BBC, inaugurat de Regina Elizabeth a II-a - FOTO

Noul sediu din Londra al postului BBC, inaugurat de Regina Elizabeth a II-a - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Suverana britanică, care a purtat un pardesiu turcoaz, o pălărie asortată şi o rochie cu imprimeuri florale, a fost zâmbitoare pe durata acestei vizite.

"Cu o imensă plăcere vă primim astăzi la noul nostru sediu, Broadcasting House, mai ales în această săptămână, care coincide cu cea de-a 60-a aniversare a încoronării dumneavoastră", a declarat directorul general al BBC, Tony Hall, în faţa suveranei. "Suntem întristaţi totuşi de faptul că alteţa sa regală ducele de Edinburgh nu a putut să vi se alăture astăzi, dar îi dorim cu toţii însănătoşire grabnică", a adăugat Tony Hall.

Prinţul Philip a fost internat joi la Londra şi va suporta vineri "o operaţie exploratorie", sub anestezie generală, la nivelul abdomenului. În ciuda spitalizării soţului ei, regina Marii Britanii şi-a respectat angajamentele oficiale programate în cursul zilei de vineri.

Cu puţin timp înainte de a ajunge la noul sediu BBC, aşezată în faţa microfonului dintr-un studio al postului radiofonic BBC, de unde a transmis un mesaj ascultătorilor britanici, regina Elizabeth a II-a a făcut o referire la soţul ei, reamintind că a vizitat, "alături de ducele de Edinburgh", studiourile de înregistrări ale BBC, "înainte de încoronarea din 1953".

Suverana britanică s-a declarat "încântată să descopere noul sediu" al BBC şi "să îl inaugureze oficial".

Regina Elizabeth a II-a a părut relaxată pe parcursul acestei vizite. Ea a glumit cu un muzician care a cântat în onoarea ei şi care va cânta în această vară la celebrul festival Glastonbury. "Glastonbury este acel loc unde sunteţi acoperiţi cu noroi?", a întrebat, în glumă, regina, referindu-se la starea vremii care este adeseori capricioasă în timpul acestui festival muzical. "Trebuie să iei cu tine nişte cizme bune de cauciuc", i-a răspuns, zâmbind, cântăreţul Danny O'Donoghue.

În timpul vizitei sale, regina a apărut în spatele unui platou de televiziune în care doi jurnalişti prezentau în direct buletinul de ştiri, fără a fi la curent cu prezenţa suveranei, dând naştere unei scene amuzante. După câteva secunde, cei doi jurnalişti s-au întors spre suverană, complet uluiţi, provocând hohote de râs în întreaga redacţie.

Noul sediu al postului BBC, care a fost amenajat anul trecut, după un deceniu de lucrări, a costat 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de euro). Pentru prima dată în istoria celui mai mare grup audivizual public din lume, programele naţionale şi internaţionale de radio, ca şi programele televizate ale BBC, au fost reunite şi sunt difuzate din acelaşi sediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici