O carte pe zi: „Bărbatul care a murit de două ori” de Richard Osman

Romanul a apărut anul trecut în Marea Britanie şi a fost de îndată tradus de Crime Scene Press, editura specializată pe romane mystery şi crime, condusă de cel mai bun scriitor de romane poliţiste român şi de o echipă exigentă, care alege să traducă cele mai de succes cărţi ale genului.

99 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Bărbatul care a murit de două ori” de Richard Osman

O carte pe zi: „Bărbatul care a murit de două ori” de Richard Osman

Dacă vreţi să citiţi un roman poliţist încântător, amuzant, plin de umor, cu personaje bine conturate şi memorabile, cu o acţiune plină de suspans, cu multe întorsături neaşteptate, cu un final cu totul neprevăzut, reconfortant chiar dacă pe parcursul lui se înşiruie vreo cinci cadavre, o lectură cum nu se poate mai potrivită pentru orice perioadă, mai ales cea de vacanţă, cumpăraţi această carte. Veţi fi răsplătiţi din belşug!

Autorul, Richard Osman, scriitor, producător, scenarist şi prezentator de televiziune, s-a bucurat de un succes uriaş după primul rău roman, „Clubul Crimelor de Joi”, apărut în 2020, tradus de aceeaşi editură românească şi prezentat de noi la această rubrică anul trecut. „Clubul Crimelor de joi” s-a vândut în peste un milion şi jumătate de exemplare. Romanul de faţă este continuarea aceluia (care a surprins pe toată lumea întrucât personajele principale sunt un grup de pensionari, femei şi bărbaţi, de peste 70 de ani, care reuşesc prin inteligenţă să rezolve cele mai complicate crime). Iar în primele săptămâni s-a vândut în peste 500000 de exemplare.

Scriu editorii: „Elizabeth a primit o scrisoare de la un vechi coleg alături de care a trecut prin multe. Bărbatul are nevoie de ajutorul ei. Povestea lui implică nişte diamante furate, un mafiot violent şi o ameninţare cât se poate de reală la adresa vieţii sale. Pe măsură ce numărul cadavrelor creşte, Elizabeth îi cooptează pe Joyce, Ibrahim şi Ron în căutarea nemilosului criminal. Dar dacă ar da şi de urma diamantelor? N-ar fi frumos? Însă de data aceasta prietenii noştri se confruntă cu un duşman care ar fi dispus să scoată din joc patru septuagenari fără să clipească. Poate Clubul Crimelor de Joi să-l găsească pe criminal înainte ca acesta să-i găsească pe ei?”

Un scriitor plin de umor tipic englezesc– până şi în paginile finale de mulţumiri! Trebuie urmărit.

Receptarea critică a fost pe măsură: „O lectură captivantă şi emoţionantă.” (Sunday Times); „După ce citiţi această carte palpitantă, Joyce şi ceilalţi din gaşcă vor fi detectivii voştri preferaţi.” (Independent); „Personajele lui Osman sunt minunat zugrăvite, iar rezultatul este un roman pe care îţi face o reală plăcere să-l citeşti.” (The Observer)

Richard Osman – Bărbatul care a murit de două ori. Traducere din limba engleză de George Arion Jr. Editura Crime Scene Press. 405 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
cronică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici