O carte pe zi: „Biblia pierdută. Roman grafic” de Igor Bergler şi Sorin Sorasan

După succesul ediţiilor tipărite, în România şi în alte peste 35 ţări, Igor Bergler aduce publicului povestea lui Charles Baker din Biblia pierdută într-o formă nouă, cea de roman grafic.

174 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Biblia pierdută. Roman grafic” de Igor Bergler şi Sorin Sorasan

O carte pe zi: „Biblia pierdută. Roman grafic” de Igor Bergler şi Sorin Sorasan

„Trei crime îi schimba planurile profesorului Baker de la Universitatea Princeton, aflat la Sighişoara pentru o conferinţă de istorie. Cea mai controversată figura a Europei de Est, Vlad Ţepeş, a finanţat un proiect ambiţios care avea să schimbe faţa întregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiţi initiaţi. In 1455 codul este ascuns în prima lucrare tiparită vreodaă: Biblia B42 cunoscută si ca Biblia lui Gutenberg.”

O carte considerată multă vreme cea mai mare din lume, botezată Codex gigas – 80 de kg, un metru lungime, o jumătate de metru lăţime.Legenda spune că ar fi fost scrisă într-o singură noapte, în anul 1229, de călugprul Herman, într-o mânăstire benedictină din Boemia. În secolele următoare cartea a fost semnalată în alte mânăstiri, a ajuns la Praga, la curtea Impăratului Rudolf, apoi furată de armatele suedeze. O carte în care se amestecă Vechiul şi Noul Testament cu alte cronici vechi si noi şi intercalaţii de-a valma.

De aici porneşte rescrierea lui Igor Bergler, după romanul său omonim. Un roman grafic care vă va ţine cu sufletul la gură


Igor Bergler şi Sorin Sorasan – Biblia pierdută. Roman grafic. Partea întâi. Ilustraţii color de Sorin Sorasan. Editura Litera. 102 pag

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
biblia,
sorasan,
bergler

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici