O carte pe zi: „Cea care şopteşte” de Karin Fossum

„Romanul conţine toate elementele care o fac pe Fossum să se numere printre cei mai buni scriitori norvegieni de literatură poliţistă: cercetarea psihologică profundă, disconfortul sinistru, tulburător şi nebunia plauzibilă din viaţa cotidiană” – VG.

86 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Cea care şopteşte” de Karin Fossum

O carte pe zi: „Cea care şopteşte” de Karin Fossum

„Romanul conţine toate elementele care o fac pe Fossum să se numere printre cei mai buni scriitori norvegieni de literatură poliţistă: cercetarea psihologică profundă, disconfortul sinistru, tulburător şi nebunia plauzibilă din viaţa cotidiană… Ceea ce e de negândit pândeşte şi freamătă în interiorul textului, creând suspans pe măsură ce povestea înaintează spre finalul şocant.” – VG. Un nou roman din seria Konrad Sejer.

O eroină încă tânără, o femeie în jur de 40 de ani, care nu poate vorbi, doar şopteşte, în urma unei operaţii greşite de un medic. A avut un iubit pe când avea 16 ani, care a lăsat-o însărcinată şi a plecat. Şi-a crescut singură copilul care, la maturitate, a părăsit-o şi a plecat să lucreze în Berlin. Ea crede că acolo conduce un hotel, se mândreşte cu isprăvile fiului, dar adevărul este altul, îl află târziu. Ragna trăieşte singură. O eroină care primeşte bilete de ameninţare. Romanul se deschide cu eroina într-un birou de anchetă şi continuă mare parte din carte la fel, până afli de ce sau dacă a fost arestată.

O carte şocantă şi captivantă.

Scriu editorii: „Ragna trăieşte conform unor reguli stricte: îi place serviciul ei pentru că e plin de rutină, îi place să se aşeze în fiecare zi în acelaşi loc din autobuz, îi place să cumpere în fiecare zi aceleaşi lucruri de la magazinul de cartier. Are nevoie de ordine în viaţă. Şi chiar are, până în ziua când în cutia poştală găseşte un plic cu numele ei, iar înăuntru o ameninţare scrisă cu litere de-o şchioapă. Ragna îşi dă seama că trebuie să se folosească de toate mijloacele pentru a se apăra.

Oscilând între interogatoriul pe care îl realizează inspectorul Konrad Sejer cu Ragna şi întâmplările şocante care au dus la arestarea ei, romanul sondează nebunia plauzibilă din viaţa de zi cu zi şi îl face pe cititor să-şi pună întrebări până în ultima clipă”.

Karin Fossum – Cea care şopteşte. Traducere din limba norvegiană de Iulia Dromereschi. Editura Crime Scene Press. 299 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici