O carte pe zi: „Nadia” de Elisabeth Norebäck

„Norebäck îşi confirmă talentul cu acest roman poliţist dens şi incredibil de bine închegat” – Dagens Nyheter.

95 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Nadia” de Elisabeth Norebäck

O carte pe zi: „Nadia” de Elisabeth Norebäck

„Sunt fiica lui Kathy, Linda Andersson. Mi se spunea Raza soarelui şi, când eram copil, apăream în spectacole alături de mama. Faptul că am crescut cu ea m-a obişnuit să fiu în centrul atenţiei. Am călcat pe multe covoare roşii, ştiu cum să stau ca să arăt bine şi pot zâmbi lejer în faţa camerelor de fotografiat sau de filmat chiar şi atunci când nu am chef. (...) Nu am părăsit niciodată cu totul lumina reflectoarelor”. Dar această femeie superbă e acuzată de comiterea unei crime odioase, uciderea soţului şi condamnată la închisoare pe viaţă.

Această femeie care a avut totul şi a pierdut totul şi care face imposibilul să o ia de la capăt, fie şi sub altă identitate este eroina romanului pe care îl semnalăm astăzi.

Scris de Elisabeth Norebäck, născută în 1979, o scriitoare suedeză considerată noul star al romanului noir suedez. Romanul ei de debut, Spune-mi că eşti a mea a fost tradus în peste 35 de ţări, inclusiv la noi, tot la Editura Trei, în 2020. Elisabeth Norebäck este o mare devoratoare de thrillere şi adoră serialele poliţiste. Are un master în inginerie de la Institutul Regal de Tehnologie.

Scriu editorii: „A avut totul şi a pierdut totul. A fost Raza Soarelui şi acum este un monstru. Un thriller psihologic electrizant, semnat de noul star al genului noir suedez. Fiica unei cunoscute cântăreţe, Linda Andersson îşi însoţeşte cu regularitate mama pe scenă şi lumea o adoră. Peste ani, copilul-minune se căsătoreşte cu Simon, însă într-un moment dificil descoperă că acesta o înşală. Când Simon e găsit într-o baltă de sânge, ea e acuzată de crimă pasională şi condamnată la închisoare pe viaţă.

Toată lumea e convinsă că este vinovată şi ajunge chiar şi ea să se îndoiască de propria nevinovăţie. Ca să supravieţuiască în cea mai periculoasă închisoare pentru femei din Suedia, se străduieşte să-şi uite trecutul, până când se petrece ceva neaşteptat, care-i trezeşte amintirile.

Şi atunci porneşte, din celula sa, pe urmele adevăratului asasin al soţului ei”.

Ce descoperă, e uluitor.

„Norebäck îşi confirmă talentul cu acest roman poliţist dens şi incredibil de bine închegat”. – Dagens Nyheter.

„Cititorul este prins încă de la prima pagină a acestei poveşti care reconstituie faptele ca un puzzle, între proces, închisoare şi noaptea când totul a luat-o razna. Un thriller psihologic cu un deznodământ care-ţi taie suflarea”. – Aftonbladet.

Elisabeth Norebäck – Nadia. Traducere din limba suedeză de Ioana-Andreea Mureşan. Editura Trei, colecţia Fiction Connection Crime. 287 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici