O carte pe zi: "Nisipuri mişcătoare", de Malin Persson Giolito

O adolescentă este acuzată că ar fi comis, împreună cu iubitul ei, un masacru la şcoală, este închisă în aşteptarea procesului care are loc după o campanie furibundă a presei împotriva ei, dar un avocat iscusit spulberă, rând pe rând, toate acuzaţiile.

442 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Nisipuri mişcătoare", de Malin Persson Giolito

O carte pe zi: "Nisipuri mişcătoare", de Malin Persson Giolito

"Procesul ăsta nu seamănă deloc cu un concert. Nu sunt un star rock. Oamenii atraşi de mine nu sunt nişte fani nebuni, ci nişte necrofagi. Când ziariştii mă folosesc ca momeală pe prima pagina, miroase a moarte şi hienele sunt provocate".

Vă cam puteţi da seama despre ce e vorba în cartea din care am extras paragraful de mai sus, un roman care a obţinut premiul pentru cel mai bun thriller suedez al anului 2016. Autoarea, Malin Persson Giolito, s-a născut în Stockholm, în 1969, a crescut în Djursholm, este avocată, a făcut parte din Comisia Europeană de la Bruxelles şi trăieşte în capitala Belgiei. Romanul de faţă este al patrulea pe care l-a publicat.

Maja Norberg, o adolescentă care împlineşte 18 ani în timpul acţiunii romanului, este acuzată de un adevărat masacru comis la şcoală împreună cu iubitul ei, care a şi murit în acele evenimente, este închisă nouă luni în aşteptarea procesului care are loc după o campanie furibundă a presei împotriva ei, dar un un avocat iscusit spulberă, rând pe rând, toate acuzaţiile procuraturii şi demonstrează că fata este mai degrabă o victimă decât un criminal cu sânge rece. Pe parcursul celor două săptămâni de proces, Maja rememorează tot ce s-a petrecut înaintea crimelor oribile, iubirea pentru un coleg foarte bogat, dezechilibrul acestuia, dependenţa lui de droguri, mediul corupt în care trăia, indiferenţa părinţilor şi a şcolii. O carte despre prima iubire, tentaţii, miraj, fidelitate şi trădări.

"Cartea captivează de la primele pagini şi, pe măsură ce continuaţi să citiţi, vă simţiţi hipnotizaţi. E un roman extraordinar, care depăşeşte ce s-a publicat până acum în genul suspans. O dramă având în fundal tribunalul şi o clasă de liceu, despre viaţă şi moarte, care schiţează portretul de neuitat al unei adolescente" - Aftonbladet

Un thriller captivant.

Malin Persson Giolito - "Nisipuri mişcătoare". Editura RAO. Traducere din limba engleză de Liliana Pelici. 444 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici