O carte pe zi: „Ultima viaţă” de Mohlin & Nyström

Roman răsplătit de Crimetime, în 2020, în anul în care a apărut, cu premiul pentru cel mai bun debut.

92 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Ultima viaţă” de Mohlin & Nyström

O carte pe zi: „Ultima viaţă” de Mohlin & Nyström

Scriu editorii: „Agentul american de origine suedeză John Adderley se trezeşte pe un pat de spital în Baltimore. A fost împuşcat de mai multe ori şi ştie că e norocos să mai fie în viaţă. Însă la numai câteva paturi de el zace bărbatul care cu numai douăzeci şi patru de ore înainte îi ţinuse pistolul la cap.

Cu zece ani în urmă, în Karlstad, în Suedia, adolescenta Emelie, unica moştenitoare a imperiului de modă Ackwe, a dispărut fără urmă. Părinţii ei cred că a fost răpită. Când poliţiştii descoperă sânge pe o stâncă din apropierea casei, îl arestează pe un adolescent din partea săracă a oraşului. Cadavrul nu e găsit, iar el nu poate fi pus sub acuzare.

Cazul ajunge în prezent pe mâinile lui John Adderley. Deşi trebuie să depună mărturie împotriva cartelului de droguri în care a fost infiltrat şi intră în programul de protecţie a martorilor, John cere să fie transferat la Karlstad. Cunoscând Suedia, porneşte ancheta alături de poliţiştii din localitate. Dar ştie că traficanţii din cartel au pus un preţ pe capul lui. Iar pedeapsa pentru trădare este moartea.”

V-am stârnit suficient curiozitatea? Fiind vorba de un roman poliţist, nu vom intra în alte amănunte. Dar vom spune că povestea este cu mult mai complexă, cu mulţime de personaje implicate într-un fel sau altul în cele întâmplate şi în anchetă, cu răsturnări de situaţii, cu deznodământ neaşteptat. O carte care chiar se citeşte cu sufletul la gură.

Autorii s-au născut amândoi la Karstad, în Suedia, în 1976. Peter Mohlin

A sudiat jurnalismul şi mulţi ani a codnus o agenţie de marketin. Peter Nyström a sudiat actoria, a scris piese de teatru şi scenarii de film şi a fost şi regizor. Romanul lor de debut a fost vândut deja în 18 ţări şi se anunţă o continuare.

„Rareori întâlneşti un debut atât de matur ca al autorilor Peter Mohlin şi Peter Nyström, care în multe privinţe vin cu elemente noi în genul atât de clasic al romanului poliţist. Naraţiunea, personajele, ambianţa, dialogurile, suspansul, răsturnările de situaţie, rezolvările dramatice – da, toate sunt exact cum trebuie.” - Kapprakt


Mohlin & Nyström – Ultima viaţă. Traducere din limba suedeză de Maria Carmen Lungu. Crime Scene Press. 501 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici