O lucrare de Rembrandt, scoasă la licitaţie

Un portret semnat de Rembrandt va fi scos la licitaţie pe 8 decembrie, la Londra, pentru un preţ estimativ situat între 20 şi 27 de milioane de euro, a anunţat casa Christie's, care mai scoate la vânzare cu aceeaşi ocazie un crochiu semnat de Raphael, evaluat la 13 - 17,5 milioane de euro.

243 afișări
Imaginea articolului O lucrare de Rembrandt, scoasă la licitaţie

Rembrandt - "Autoportret" (Imagine: wikipedia.org)

Crochiul realizat de artistul italian Raphael reprezintă chipul unei muze şi a servit drept studiu pentru o operă murală despre Parnassus - care, potrivit mitologiei grecilor, este muntele pe care locuiau muzele.

Opera a fost inclusă într-una dintre frescele realizate între 1508 şi 1511 pentru papa Iulius al II-lea, în Camera Semnăturii de la Vatican.

Pe lângă opera lui Raphael (1483 - 1520) va mai fi scos la licitaţie un portret realizat de Rembrandt (1606 - 1669), estimat la o sumă cuprinsă între 20 şi 27 de milioane de euro.

"Piaţa marilor maeştri a dat dovadă de stabilitate anul trecut, colecţionarii internaţionali au continuat să sesizeze oportunităţile de a achiziţiona opere care apar rar în licitaţii", a declarat Richard Knight, unul dintre organizatorii licitaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici