O video-instalaţie de artă despre intoleranţa britanică=40.000 Lire sterline

John Akomfrah a câştigat premiul Artes Mundi pentru video-instalaţia sa Auto Da Fe. Este cel mai important premiu din Marea Britanie pentru arta contemporană. Instalaţia-un film de 40 de minute-este inspirată de fenomenul migraţiei şi al persecuţiilor religioase.-conform BBC.com

211 afișări
Imaginea articolului O video-instalaţie de artă despre intoleranţa britanică=40.000 Lire sterline

Focus: O video-instalaţie de artă despre intoleranţa britanică=40.000 Lire sterline (Imagine: lissongallery.com)

Prezentată într-un stil poetic, Auto Da Fe prezintă drama umană înregistrată de-a lungul celor opt mari migraţii în ultimii 400 de ani, începând cu cea din 1654 a evreilor sefarzi din Brazilia catolică spre Barbados. Pot fi văzute una după cealaltă dramele populaţiilor dispersate până în prezent, din Hombori, Mali şi Mosul, Iraq. Motivele religioase, persecuţiile pe varii motive şi fuga, migraţia, sunt cei mai vechi şi cei cruzi prieteni şi sfătuitori ai omului de-a lungul istoriei.

John Akomfrah a trăit el însuşi drama emigrării. Născut în Ghana trăieşte în Londra. Este unul dintre cei mai importanţi artişti şi creatori de film contemporan:

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici