Oana Ioachim, actriţă a Teatrului Mic din Bucureşti, a murit la vârsta de 48 de ani

Actriţa Oana Ioachim a murit în dimineaţa zilei de vineri, la vârsta de 48 de ani, iar cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu sunt aşteptaţi duminică, de la ora 12.30, la Cimitirul Sf. Vineri de pe Calea Griviţei din Bucureşti, au transmis reprezentanţi ai Teatrului Mic.

30250 afișări
Imaginea articolului Oana Ioachim, actriţă a Teatrului Mic din Bucureşti, a murit la vârsta de 48 de ani

Oana Ioachim, actriţă a Teatrului Mic din Bucureşti, a murit la vârsta de 48 de ani

Fiica dramaturgului Paul Ioachim, Oana Ioachim a avut o carieră recunoscută atât în teatru, cât şi în cinematografie. Angajată a Teatrului Mic din Bucureşti timp de aproape 20 de ani, a lucrat cu regizori precum Cătălina Buzoianu, Dan Micu, Dragoş Galgoţiu, Dinu Manolache, Sanda Manu, realizând de fiecare dată roluri care au rămas cu siguranţă în memoria publicului.

Personajele cărora le-a dat viaţă în spectacole precum "Regăsire", "Trei jobene", "Desculţi în parc", "Popcorn" şi "Cum iubeşte cealaltă jumătate" au fost aplaudate de-a lungul anilor de sute şi mii de spectatori.

"Plină de vervă, cu aplomb în comedie, dar şi resurse de dramatism vibrant, Oana Ioachim rămâne în sufletul partenerilor de scenă ca o prezenţă pozitivă, ca o personalitate puternică, ca o fiinţă plină de dăruire faţă de meserie", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Născută pe 17 iulie 1967, Oana Ioachim a jucat în 12 filme, printre care "America, venim!" (2014) şi "Icre Negre/ Caviar" (2010), de Răzvan Săvescu, "Cealaltă Irina" (2009), de Andrei Gruzsniczki, "Alexandra" (2007), scurtmetraj de Radu Jude, "Niciodată nu e prea târziu" (2006), de Alexandru Berceanu, şi "Amen/ Amen" (2002), de Costa-Gavras.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici