Oscar Hijuelos, primul scriitor de origine cubaneză recompensat cu Pulitzer, a murit la 62 de ani

Scriitorul american Oscar Hijuelos, primul autor de origine cubaneză recompensat cu premiul Pulitzer - pentru romanul "The Mambo Kings Play Songs of Love" -, a murit la vârsta de 62 de ani.

82 afișări
Imaginea articolului Oscar Hijuelos, primul scriitor de origine cubaneză recompensat cu Pulitzer, a murit la 62 de ani

Oscar Hijuelos, primul scriitor de origine cubaneză recompensat cu Pulitzer, a murit la 62 de ani (Imagine: Wikipedia)

Oscar Hijuelos, care, în 1990, a devenit primul scriitor născut în Cuba recompensat cu premiul Pulitzer pentru ficţiune, a murit în Manhattan, New York, din cauza unui infarct, a anunţat, duminică, publicaţia The New York Times. Scriitorul s-a prăbuşit pe teren în timpul unei partide de tenis, a precizat soţia sa, Lisa Marie Carlson.

Născut la New York din părinţi cubanezi, Oscar Hijuelos şi-a publicat primul roman, "Our House in the Last World", în 1983. "The Mambo Kings Play Songs of Love", al doilea roman al său, spune povestea a doi fraţi cubanezi, ambii muzicieni, care se mută la New York la începutul anilor 1950 şi ajung să devină pentru scurtă vreme celebri, după ce apar în emisiunea "I Love Lucy".

Cartea a fost adaptată apoi într-un film produs în 1992, la Hollywood, în care rolurile principale au fost jucate de Antonio Banderas şi Armand Assante. Printre celelalte romane de succes scrise de Oscar Hijuelos se numără volume precum "The Fourteen Sisters of Emilio Montez O'Brien" şi "Mr. Ives' Christmas". În 2011 a publicat şi un volum de memorii, intitulat "Thoughts Without Cigarettes".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici