Pelicule de Adrian Sitaru, Radu Jude şi Andrei Creţulescu, în competiţie la Festivalul de la Vilnius

Pelicule de Adrian Sitaru, Radu Jude, Andrei Creţulescu, Luiza Pârvu şi Radu Mihai au fost selectate în competiţia dedicată scurtmetrajelor la cea de-a 20-a ediţie a Vilnius International Film Festival "Kino pavasaris" din Lituania, informează site-ul evenimentului cinematografic.

84 afișări
Imaginea articolului Pelicule de Adrian Sitaru, Radu Jude şi Andrei Creţulescu, în competiţie la Festivalul de la Vilnius

Pelicule de Adrian Sitaru, Radu Jude şi Andrei Creţulescu, în competiţie la Festivalul de la Vilnius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, în competiţia dedicată scurtmetrajelor au fost selectate "Artă", de Adrian Sitaru, "Trece şi prin perete", de Radu Jude, "Kowalski", de Andrei Creţulescu, "O lume nouă", de Luiza Pârvu, "Shtorzina", de Radu Mihai, şi "The Execution", de Petra Szocs.

De asemenea, în secţiunea "Festival's Favourites", vor fi proiectate lungmetrajele "Aferim!", de Radu Jude, şi "De ce eu", de Tudor Giurgiu. În această categorie, vor mai fi prezentate, printre altele, filmele "A Corner of Heaven", de Tiantang Jiaoluo, "Enemy", de Denis Villeneuve, "Frank", de Lenny Abrahamson, "The Search", de Michel Hazanavicius, şi "Viktoria", de Maya Vitkova.

Din juriul competiţiei "New Europe - New Names" a Vilnius International Film Festival "Kino pavasaris" face parte actorul Vlad Ivanov.

Cea de-a 20-a ediţie a Vilnius International Film Festival "Kino pavasaris" se va desfăşura între 19 martie şi 2 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici