Pelicule de Caranfil şi Giurgiu, la prima ediţie a Festivalului de Film Românesc din Seattle

Pelicule regizate de Nae Caranfil, Tudor Giurgiu şi Stere Gulea vor fi proiectate la prima ediţie a Festivalului Filmului Românesc din Seattle, un eveniment cinematografic care se va desfăşura între 7 şi 9 noiembrie, informează Institutul Cultural Român (ICR) din New York.

167 afișări
Imaginea articolului Pelicule de Caranfil şi Giurgiu, la prima ediţie a Festivalului de Film Românesc din Seattle

Tudor Giurgiu (Imagine: Theodor Pana/ Mediafax Foto)

Astfel, ICR New York, în parteneriat cu American Romanian Cultural Society (ARCS) din Seattle, organizează primul Festival al Filmului Românesc din zona Pacific Northwest, sub titlul "Un ochi râde, un ochi plânge". Festivalul va avea loc la SIFF Film Center din Seattle, o locaţie legendară pentru iubitorii de film, ce atrage constant un public foarte divers din punct de vedere profesional, cultural şi etnic, în acest spaţiu fiind organizate deja festivalurile de film francez, italian, ceh şi polonez.

Oaspeţii de onoare ai evenimentului sunt Ioana Uricaru, regizor, critic de film şi profesor de "Cinema Studies" la Middlebury College din Vermont, Monica Filimon, critic de film, profesor de Literatură Engleză la Kingsborough Community College, CUNY, din New York, Oliver Şerban Tătaru, regizor stabilit în Germania, la München, şi José Alaniz, profesor la Departamentul de Limbi şi Literaturi Slave din cadrul University of Washington din Seattle.

Aceştia vor susţine colocvii despre cinematografia românească a "noului val", aşa cum este reflectată de selecţia filmelor din festival, iar regizorii vor vorbi şi despre propriile lor filme.

Astfel, vor fi proiectate filmele "Sunt o babă comunistă", de Stere Gulea, "Amintiri din epoca de aur", "Trafic", "Visul lui Liviu", "Superman, Spiderman sau Batman" şi "Stopover". De asemenea, vor fi prezentate peliculele "Anatomia unei plecări", de Oliver Tătaru, "É Pericoloso Sporgersi", de Nae Caranfil, şi "Despre oameni şi melci", de Tudor Giurgiu.

Acest nou festival dedicat filmului românesc se înscrie în strategia ICR New York de extindere a ariei de promovare şi difuzare a valorilor filmului românesc contemporan dincolo de spaţiul new yorkez, prin numeroase evenimente şi festivaluri organizate în mai multe state americane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici