Ponta: Muzeele ar trebui lăsate la consiliile judeţene pentru că administrarea e mult mai eficientă

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că majoritatea muzeelor ar trebui lăsate în administrarea consiliilor judeţene, ”pentru că administrarea e mult mai eficientă de aproape decât de departe, de la Bucureşti”, dând ca exemplu Muzeul ”Astra” din oraş.

113 afișări
Imaginea articolului Ponta: Muzeele ar trebui lăsate la consiliile judeţene pentru că administrarea e mult mai eficientă

Ponta: Muzeele ar trebui lăsate la consiliile judeţene pentru că administrarea e mult mai eficientă

Victor Ponta a inspectat, sâmbătă, un şantier deschis în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului pentru construcţia unui nou pavilion, dar şi laboratorul de restaurare al unităţii, declarându-se extrem de mulţumit de ce a văzut.

”E o lecţie şi pentru alte muzee pe care, desigur, cu excepţiile de rigoare, eu cred că trebuie să le lăsăm la consiliile judeţene pentru că administrarea e întotdeauna mult mai eficientă de aproape decât de departe, de la Bucureşti”, a declarat premierul.

Acesta a spus că Muzeul în aer liber, parte a Complexului Naţional Muzeal ”Astra” din Sibiu, aflat în subordinea Consiliului Judeţean, a reuşit să se dezvolte foarte mult accesând atât fonduri europene, cât şi fonduri de la bugetul de stat, precum şi fonduri de la CJ.

La finalul inspecţiei, premierul a dorit să viziteze muzeul singur, fără să fie însoţit de jurnalişti.

”Mă duc să văd un muzeu care păstrează atât de bine identitatea noastră tradiţională”, a spus premierul.

Ulterior, Victor Ponta s-a îndreptat către un hotel de cinci stele aflat în apropierea muzeului, unde are loc, sâmbătă seară, nunta prefectului de Sibiu, Ovidiu Sitterli, cu medicul Carmen Natea.

”Am să trec să-l felicit, sigur că da”, a declarat Ponta.

La nuntă vor participa şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea (PSD), dar şi mai mulţi politicieni şi oameni de afaceri din oraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici