Portalul Unimedia.md ar putea fi suspendat din cauza comentariilor utilizatorilor

Portalul de ştiri Unimedia.md riscă să rămână fără adresa de Internet, după ce Procuratura generală a sugerat companiei de stat Molddata să aplice o astfel de măsură, ca reacţie la mesajele unor utilizatori care ar fi instigat la "violenţe şi dezordini în masă", transmite PRO TV Chişinău.

42 afișări
Imaginea articolului Portalul Unimedia.md ar putea fi suspendat din cauza comentariilor utilizatorilor

Portalul Unimedia.md ar putea fi suspendat din cauza comentariilor utilizatorilor

MoldData a transmis Unimedia o scrisoare în care avertizează că îşi rezervă dreptul de a suspenda adresa de Internet în cazul în care va mai fi autorizată publicarea unor comentarii de acest tip.

Administraţia Unimedia susţine însă că acţiunea procuraturii reprezintă un atentat la adresa libertăţii de exprimare şi un pretext pentru o posibilă suspendare pe criterii politice a site-ului.

Contactat telefonic, procurorul municipiului Chişinău, Sergiu Croitoru, a respins acuzaţiile Unimedia, declarând că intenţia Procuraturii este de a stopa mesajele cu carater extremist sau xenofob publicate pe site.

Procuratura moldoveană a precizat, într-un comunicat publicat pe site, că "nu urmăreşte scopul de lichidare a site-ului", insistând că nu a solicitat decât "asigurarea respectării legislaţiei în vigoare, neadmiterea chemărilor cu caracter extremist sau xenofob, cerere care în nici un fel nu limitează dreptul la libera exprimare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici