Premiile Oscar 2016: Leonardo DiCaprio "a câştigat" o replică a trofeului de la fanii săi din Rusia

Leonardo DiCaprio, care a primit, duminică, primul premiu Oscar din carieră, la categoria "cel mai bun actor în rol principal", a "câştigat" şi o replică a trofeului Oscar de la fanii săi din Rusia, informează contactmusic.com.

2126 afișări
Imaginea articolului Premiile Oscar 2016: Leonardo DiCaprio "a câştigat" o replică a trofeului de la fanii săi din Rusia

Leonardo DiCaprio "a câştigat" o replică a trofeului Oscar de la fanii săi din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/ Hepta)

Fanii actorului din Rusia, ţara natală a mamei acestuia, au creat o versiune care imită statueta Oscar pentru Leonardo DiCaprio, înainte de gala premiilor Academiei americane de film. Aceştia au dorit ca actorul hollywoodian să fie recompensat cu un premiu, indiferent dacă primeşte sau nu Oscarul.

Peste 150 de fani din regiunea Yakutia, Rusia, ar fi donat 1,5 kilograme de argint şi 4 grame de aur pentru realizarea replicii trofeului Oscar, potrivit relatărilor din presa americană.

Leonardo DiCaprio a primit trofeul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea sa din lungmetrajul "The Revenant", duminică, la cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Academiei americane de film.

Aceasta a fost cea de-a şasea nominalizare la premiile Oscar pentru Leonardo DiCaprio şi este pentru prima dată când artistul câştigă râvnitul trofeu.

La categoria "cel mai bun actor într-un rol principal, au mai fost nominalizaţi actorii Bryan Cranston ("Trumbo"), Matt Damon ("The Martian"), Michael Fassbender ("Steve Jobs") şi Eddie Redmayne ("The Danish Girl").

Leonardo DiCaprio joacă în "The Revenant" rolul unui vânător însetat de răzbunare, după ce este abandonat de prietenii săi în vestul american, în condiţii ostile, acţiunea fiind plasată în anul 1823.

"The Revenant" a obţinut şi premiile Oscar pentru "cel mai bun regizor" (Alejandro Iñárritu) şi "cea mai bună imagine" (Emmanuel Lubezki).

Leonardo diCaprio, în vârstă de 41 de ani, împărtăşeşte afinitatea pentru Rusia, iar în 2010 s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, pentru a discuta problema conservării speciilor de tigri. Pe de altă parte, actorul şi-a exprimat interesul pentru a aborda rolul preşedintelui Putin pe marile ecrane.

"Ar fi foarte interesant să-l joc pe Putin. Mi-ar plăcea enorm să-l joc", a declarat DiCaprio pentru ziarul Welt am Sonntag. "(Vladimir) Lenin ar fi, iarăşi, un rol interesant. Mi-aş dori mult să-l joc şi pe Rasputin. Cred că ar trebui să se facă mai multe filme despre istoria Rusiei. În Rusia se intersecteză poveşti de natură aproape shakespeariană. Pentru un actor, astfel de roluri sunt deosebit de incitante", a adăugat Leonardo DiCaprio.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996, şi, mai ales, în blockbusterul "Titanic", în 1997.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar într-o categorie de interpretare, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood.

Actorul a mai jucat în "Bandele din New York" (2002), "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar într-o categorie de interpretare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici