Premiul Nobel pentru chimie, atribuit pentru un instrument „ingenios" de construire a moleculelor

Trei oameni de ştiinţă au câştigat Premiul Nobel pentru chimie pentru un instrument „ingenios" de construire a moleculelor, potrivit CNN.

530 afișări
Imaginea articolului Premiul Nobel pentru chimie, atribuit pentru un instrument „ingenios" de construire a moleculelor

Premiul Nobel pentru chimie, atribuit pentru un instrument „ingenios" de construire a moleculelor

Carolyn R. Bertozzi, Morten Meldal şi K. Barry Sharpless au primit Premiul Nobel pentru chimie, pentru o cercetare în urma căreia a apărut „un instrument ingenios pentru construirea de molecule".

Descoperirea a „dus la o revoluţie în modul în care chimiştii se gândesc la legarea moleculelor între ele", a declarat Academia Regală Suedeză de Ştiinţe.

Strategia permite reacţii rapide şi simple, în care „blocurile moleculare se îmbină rapid", a explicat comitetul. Principiul poate aduce beneficii reale în dezvoltarea de produse farmaceutice.

Premiile Nobel sunt acordate pe parcursul întregii săptămâni. Premiile pentru medicină şi fizică au fost anunţate în primele două zile ale săptămânii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici