Preşedintele studiourilor de film Walt Disney, Rich Ross, a demisionat

Preşedintele studiourilor de film Walt Disney, Rich Ross, şi-a anunţat demisia, vineri, printr-un e-mail către angajaţi, după mai puţin de trei ani în care a deţinut această funcţie şi la scurt timp după lansarea producţiei "John Carter", un mare eşec în box office.

153 afișări
Imaginea articolului Preşedintele studiourilor de film Walt Disney, Rich Ross, a demisionat

Preşedintele studiourilor de film Walt Disney, Rich Ross, a demisionat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rich Ross, numit preşedintele studiourilor Disney în octombrie 2009, a fost anterior preşedintele posturilor de televiziune Disney la nivel mondial, poziţie în care a avut succes, fiindu-i atribuită crearea unor francize ca "High School Musical" şi "Hannah Montana".

Nu a reuşit însă să obţină aceleaşi rezultate şi la şefia studiourilor de film, imputându-i-se o serie de decizii, cum ar fi creşterea bugetului filmului fantasy "John Carter", de la 200 de milioane de dolari la 250 de milioane de dolari. Lansat pe 9 martie în cinematografe, filmul a avut încasări de numai 269 de milioane de dolari la nivel mondial, studiourile suferind pierderi de 200 de milioane de dolari, potrivit variety.com.

Pe de altă parte, Ross a diminuat bugetul peliculei "The Lone Ranger", de la 250 la 215 milioane de dolari, şi a anulat producţia unui remake al filmului "20.000 de leghe sub mări/ 20,000 Leagues Under the Sea".

"Nu cred că rolul de preşedinte mi se mai potriveşte din punct de vedere profesional", le-a scris acesta angajaţilor de la Disney, în e-mail-ul în care şi-a anunţat demisia.

Rich Ross s-a angajat la Disney Channel în 1996 ca director executiv de programe şi producţie şi a fost promovat în funcţia de preşedinte al postului în 2004. În 2009, Bob Iger, preşedinte şi CEO al companiei Walt Disney, l-a numit la conducerea studiourilor de film.

O serie de nume din industrie sunt deja vehiculate ca posibili succesori ai lui Ross, printre care Kevin Feige, de la Marvel Studios, care a lansat francize de succes precum "Iron Man", "Thor", "Captain America", Stacey Snider, copreşedinte şi CEO la DreamWorks, şi producătorul Joe Roth, care a mai condus studiourile Walt Disney, între 1994 şi 2000 şi este în spatele unor producţii ca "Alice in Wonderland" şi "Oz: The Great and Powerful" şi "Maleficent", cu Angelina Jolie, cele două din urmă urmând a fi lansate, potrivit Variety.

Sean Bailey, care este în prezent responsabil de producţie la studiourile Walt Disney, ar putea fi de asemenea o variantă pentru ocuparea funcţiei de preşedinte. Deocamdată, Bailey şi Alan Bergman, responsabil de distribuţie, se vor ocupa de lansările programate pentru anul acesta şi pentru 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici