Preşedinţia reclamă la CNA un clip Academia Caţavencu, care "discreditează" imaginea lui Băsescu - VIDEO

Administraţia Prezidenţială a reclamat la CNA un clip al publicaţiei Academia Caţavencu, difuzat pe Realitatea TV pe 27 iulie, care utilizează "cu rea-credinţă" imaginea lui Traian Băsescu, asociindu-l pe preşedinte cu "defrişarea unei păduri", fapt care îl "discreditează" pe şeful statului.

104 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia reclamă la CNA un clip Academia Caţavencu, care "discreditează" imaginea lui Băsescu - VIDEO

Preşedinţia reclamă la CNA un clip Academia Caţavencu, care "discreditează" imaginea lui Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Administraţia Prezidenţială a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în legătură cu spotul "Drumul lui Băsescu".

"În urma difuzării, marţi, 27 iulie a.c., ora 15.30, de către postul Realitatea TV a clipului "Drumul lui Băsescu", realizat de Academia Caţavencu, vă semnalăm că Administraţia Prezidenţială consideră că acesta afectează corecta informare a cetăţenilor prin proiectarea publică a unei imagini false despre preşedintele României. Considerăm că este vorba de utilizarea cu rea-credinţă a imaginii preşedintelui Traian Băsescu şi de asocierea acesteia cu defrişarea unei păduri pe fondul prezentării unor mesaje negative", se arată într-o sesizare transmisă CNA de către Administraţia Prezidenţială şi semnată de Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit sesizării, Administraţia Prezidenţială consideră că respectivul clip este "tendenţios".

"În concluzie, considerăm că acest clip este tendenţios şi discreditează imaginea Preşedintelui României, intenţia evidentă a materialului video fiind aceea de a-l portretiza pe şeful statului ca autor al unei acţiuni ilegale, de defrişare", se mai spune în sesizarea semnată de Valeriu Turcan.

Totodată, în sesizare, Valeriu Turcan solicită CNA să analizeze dacă respectivul clip respectă principiile unei informări corecte şi legislaţia în vigoare privind dreptul la propria imagine.

Pe de altă parte, potrivit raportului de monitorizare al CNA, în perioada 27 - 29 iulie, postul Realitatea TV a difuzat de mai multe ori un spot publicitar pentru Academia Caţavencu, în care, pe un fond muzical dramatic, preşedintele Traian Băsescu este înfăţişat în diferite ipostaze, unele reale, alte realizate prin colaj de imagine: vâslind, făcând exerciţii în sala de sport, dând mâna cu oamenii, boxând, salutând, tăind un copac şi, în final, ţinând în mână o drujbă.

În spot, în timpul derulării imaginilor, sunt afişate succesiv textele: "Academia Caţavencu prezintă", "De două ori la Transporturi", "De două ori primar", "De două ori preşedinte", "Un om care ştie ce important e un drum", "Nu o autostradă, nu un drum fără gropi", "Ci un drum care culcă la pământ o rezervaţie", "Dumul lui Băsescu", "citeşte Academia Caţavencu de miercuri".

Potrivit CNA, spotul a fost difuzat, începând cu data de 27 iulie, şi pe postul de radio Realitatea FM, în grupajele de publicitate.

CNA va analiza în şedinţa de marţi sesizarea Administraţiei Prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici