Prima ediţie a Excelsior Teen-Fest, între 25 septembrie şi 2 octombrie, la Bucureşti

Prima ediţie a festivalului de teatru Excelsior Teen - Fest va avea loc în perioada 25 septembrie - 2 octombrie, la Bucureşti, şi îşi propune să ofere adolescenţilor posibilitatea de a cunoaşte spectacole care le sunt adresate, dar şi să participe la ateliere şi evenimente special create pentru ei.

123 afișări
Imaginea articolului Prima ediţie a Excelsior Teen-Fest, între 25 septembrie şi 2 octombrie, la Bucureşti

Prima ediţie a Excelsior Teen-Fest, între 25 septembrie şi 2 octombrie, la Bucureşti (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Când toamna se instalează în toate colţurile oraşului şi un nou an şcolar îşi face loc în vieţile tinerilor, Teatrul Excelsior se întoarce din vacanţa de vară cu un plan bine ticluit, care priveşte fiecare adolescent/ă dornic/ă să exploreze o lume în care se regăsesc bucuriile, tristeţile, zbuciumul, încercările, căutările, dorinţele care clocotesc în fiecare la vârsta adolescenţei, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Prin organizarea acestui festival, Teatrul Excelsior vizează crearea unor punţi între educaţie şi cultură pentru tinerii bucureşteni. Teen - Fest le oferă adolescenţilor o alternativă la cotidian, dar şi o posibilitate de afirmare, un eveniment "viu" dedicat tinerei generaţii, care să promoveze teatrul românesc de cea mai bună calitate, în scopul de a construi, prin artele spectacolului, un spaţiu creativ şi o platformă educaţională.

Festivalul va avea, pe lângă pilonul principal - spectacolele de teatru -, şi alte evenimente conexe adresate tinerilor: seri de filme cu invitaţi speciali şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri, ateliere de dramaturgie, fotografie şi dans contemporan, susţinute de profesionişti în domeniu, mese rotunde dedicate directorilor de licee din Capitlă şi directorilor de teatre bucureştene, al căror repertoriu include spectacole care vizează publicul tânăr. Spectacolele de teatru şi evenimentele adiacente se vor desfăşura la Teatrul Excelsior, Sala Mare şi Sala Studio; Teatrul Bulandra, Sala "Toma Caragiu"; Un Teatru; Teatrul Odeon; Teatrul Naţional din Bucureşti, Sala Mică; Teatrul Foarte Mic.

De asemenea, festivalul va avea caracter competiţional.

Pe de altă parte, cu toate că vizează adolescenţii, planul echipei Excelsior nu este unul exclusivist, la eveniment fiind aşteptată toată lumea.

Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook şi pe site-ul http://www.teatrul-excelsior.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici