Prima fotografie a lui Salman Rushdie după atacul în care şi-a pierdut un ochi

Scriitorul îşi publică cea de-a 15-a carte, intitulată „Oraşul Victoriei”, dar explică faptul că nu poate să tasteze foarte bine din cauza lipsei de senzaţie la unele dintre vârfurile degetelor.

2734 afișări
Imaginea articolului Prima fotografie a lui Salman Rushdie după atacul în care şi-a pierdut un ochi

Salman Rushdie, autorul Versetelor satanice”, şi-a postat pe Twitter fotografia după atacul de anul trecut din SUA, în care şi-a pierdut folosirea unui ochi şi a unei mâini.

Scriitorul a mărturisit că îi este „foarte greu” să scrie, după atacul pe care l-a suferit anul trecut în SUA şi în care l-a lăsat cu „răni” mentale profunde. „Mă aşez să scriu şi nu se întâmplă nimic”, spune Salman.

„Nu am ieşit încă din pădure, într-adevăr”, a spus el într-un interviu pentru New Yorker, primul de la atacul care a avut loc la 12 august 2022, când se pregătea să urce pe scenă la o conferinţă în Chautauqua, statul New York.

Scriitorul a explicat că nu a putut să tasteze foarte bine din cauza lipsei de senzaţie la unele dintre vârfurile degetelor. „Rănile majore s-au vindecat, în esenţă. Am senzaţii în degetul mare şi arătător şi în jumătatea inferioară a palmei.

Am făcut multă terapie cu mâinile şi mi s-a spus că mă descurc foarte bine”, a spus Rushdie. "Am fost mai bine. Dar, având în vedere ce s-a întâmplat, nu sunt atât de rău”.

Interviul a fost publicat în ajunul lansării în SUA a noului său roman, intitulat „Victory City”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici