Primul festival de teatru şi performance cu artişti din România şi Republica Moldova, la Berlin. Ce piese vor fi jucate

Primul festival de teatru, dans şi performance cu artişti din România şi Republica Moldova se desfăşoară la Berlin, sub titulatura "Many Years After...", între 13 şi 16 decembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX de Institutul Cultural Român din capitala germană.

163 afișări
Imaginea articolului Primul festival de teatru şi performance cu artişti din România şi Republica Moldova, la Berlin. Ce piese vor fi jucate

Primul festival de teatru şi performance cu artişti din România şi Republica Moldova, la Berlin. Ce piese vor fi jucate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto Arhiva)

Spectacolele se vor desfăşura pe cele trei scene ale Teatrului HAU Hebbel am Ufer din Berlin.

În intervalul 13 - 16 decembrie, publicul berlinez va avea ocazia să urmărească spectacolele de teatru documentar "X milimetri din Y kilometri", de Gianina Cărbunariu, "Clear History", de Nicoleta Esinencu, şi "Capete înfierbântate", de Mihaela Michailov, în regia lui David Schwartz, precum şi spectacolul de dans "Romanian Dance History VI", performance-ul "Duet", de Sergiu Matiş şi Vlaicu Golcea, instalaţia Alexandrei Pirici "Global Exoticism" şi dezbaterea "Critical Spaces".

Evenimentul face parte din programul Institutului Cultural Român (ICR) din Berlin "Rumänischer Herbst", alături de festivalul de film "Rekonstruktion Filmland Rumänien II" de la Zeughauskino.

HAU Hebbel am Ufer este cel mai important teatru de proiecte din Berlin, care prezintă în fiecare an sute de spectacole din întreaga lume, semnate de cei mai importanţi creatori de artele spectacolului ai momentului.

"Many Years After..." este primul festival organizat de Teatrul HAU Hebbel am Ufer sub noua conducere, asigurată de Annemie Vanackere.

De la redeschiderea HAU, în noiembrie anul acesta, în cele trei săli ale teatrului au fost prezentate spectacole de Jérôme Bel, Gob Squad, Wunderbaum, Schwalbe, Nature Theater of Oklahoma, Kornél Mundruczó.

În luna decembrie, alături de artiştii români, vor mai prezenta spectacole Ivo Dimchev, Meg Stuart, Fabian Hinrichs, Andrea Božić, Leonardo Moreira, Kris Verdonck.

Producţia Asociaţiei Colectiv A "X milimetri din Y kilometri", de Gianina Cărbunariu, va fi prezentată în deschiderea festivalului, începând cu ora 19.30, precum şi pe 14 decembrie, de la aceeaşi oră. Distribuţia este formată din actorii Toma Dănila, Paula Gherghe, Mădălina Ghiţescu, Rolando Matsangos.

"Clear History", de Nicoleta Esinencu, cu Veaceslav Sambriş, Doriana Talmazan şi Irina Vacarciuc, va fi prezentat în seara de deschidere, de la ora 21.00, în continuarea reprezentaţiei "X milimetri din Y kilometri". "Clear History" va mai avea o reprezentaţie pe 14 decembrie, de la ora 19.30. "Clear History" este produs în cooperare cu Centrul Cultural German Accente şi susţinut de ERSTE Foundation.

"Capete înfierbântate", de Mihaela Michailov, în regia lui David Schwartz - un monolog în interpretarea actorului Alexandru Potocean -, este al treilea spectacol de teatru din programul festivalului. La Berlin sunt programate două reprezentaţii, pe 15 şi 16 decembrie, de la ora 19.00.

Festivalul "Many Years After..." este realizat de Teatrul HAU Hebbel am Ufer în colaborare cu Institutul Cultural Român din Berlin, Allianz Kulturstiftung, Goethe-Institut, Ambasada României la Berlin şi Căminul Cultural Bucureşti. Selecţia a fost întocmită de Aenne Quiñones în urma vizionării a zeci de spectacole şi a unei vizite de cercetare la Festivalul Temps D'Images din Cluj. Spectacolele de teatru vor fi supratitrate în limba germană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici