Prinţul Charles promovează din nou Transilvania: Oamenii de aici au un sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor

Prinţul Charles consideră că locuitorii din Transilvania sunt animaţi de "un anumit sentiment al apartenenţei", o calitate pe care moştenitorul tronului britanic şi-ar dori să o regăsească mai des şi în conştiinţa conaţionalilor săi.

1855 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles promovează din nou Transilvania: Oamenii de aici au un sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor

Prinţul Charles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul britanic este implicat într-o campanie care încearcă să salveze de la distrugere pădurile din Transilvania şi este un mare admirator al acestei provincii româneşti datorită valorilor pe care le respectă transilvănenii, informează femalefirst.co.uk.

"Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră (din Marea Britanie, n.r.). Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor. El există în noi, dar l-am negat şi am renunţat la el, ca şi cum ar fi irelevant. Dar nu este aşa", a declarat prinţul Charles, citat de cotidianul Daily Mail.

Prinţul Charles se teme că dezvoltarea economică rapidă a Transilvaniei va periclita pădurile din Munţii Carpaţi şi a cerut ca aceste păduri - unele dintre ele fiind ultimele zone sălbatice din Europa neatinse de om - să fie protejate înainte de a dispărea pentru totdeauna.

Prinţul britanic a precizat, totodată, faptul că nu doreşte să se amestece în politica autorităţilor locale, dar a evidenţiat importanţa salvării pădurilor.

"Oamenii vor spune: «Încerci să conservi lucrurile în aspic, încerci să te opui progresului». Însă ar fi trebuit să ne fi învăţat până acum lecţia din toate acele lucruri care au mers prost în trecut, din cauza abordării agroindustriale", a adăugat moştenitorul coroanei britanice.

Prinţul Charles a cumpărat de curând o casă cu cinci camere în satul Valea Zălanului (Zalanpatak) din judeţul Covasna, o localitate despre care prinţul britanic afirmă că a fost înfiinţată de unul dintre strămoşii săi care era din Transilvania.

Prinţul Charles doreşte să folosească această locuinţă, veche de 150 de ani, ca una dintre reşedinţele sale pentru vacanţele pe care le petrece în regiuni izolate din România, mai scrie femalefirst.co.uk.

Prinţul Charles promovează Transilvania şi în documentarul "Wild Carpathia", care va fi difuzat în 30 octombrie pe postul britanic Travel Channel. Documentarul prezintă unele dintre cele mai frumoase zone din Munţii Carpaţi, potrivit unui teaser postat la începutul acestei luni pe site-ul postului de televiziune.

Transilvania este prezentată, în teaserul respectiv, ca fiind "un loc al mitului şi legendei" unde "urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii". "Carpathia", numele pe care prezentatorul Charlie Ottley îl dă spaţiului din interiorul munţilor Capaţi, din România, este "aproape la fel de întinsă ca Marea Britanie" şi este pentru realizatorul filmului, un loc în care s-a păstrat sălbăticia şi un spaţiu unde încă mai trăieşte ursul brun.

Ottley spune că a căutat, în Transilvania, oameni care au făcut aceste locuri mai frumoase şi care încearcă să păstreze tradiţia. Printre cei îndrăgostiţi de România, care apar în film, se numără şi Prinţul Charles, care glumeşte, spunând că, potrivit arborelui său genealogic, este descendent al lui Vlad Ţepeş, şi în acest fel, are legătură cu România. Printre obiectivele turistice care apar în documentarul de 60 de minute se numără şi Castelul Huniazilor.

Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri.

În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici