Pro-ruşii pun cizma pe grumazul Radio Chişinău. Poziţia MAE

Consiliul Local Chişinău, condus de primarul pro-rus Ion Ceban, interzice postului românesc Radio Chişinău să mai folosească toponimicul „Chişinău”. Ministerul Afacerilor Externe din România transmite că regretă decizia, care este motivată „pur politic”.

1151 afișări
Imaginea articolului Pro-ruşii pun cizma pe grumazul Radio Chişinău. Poziţia MAE

Pro-ruşii pun cizma pe grumazul Radio Chişinău. Poziţia MAE

Chişinăul are un primar pro-rus, pe Ion Ceban.

Consiliul Local Chişinău nu a mai extins, în aprilie, utilizarea numelui oraşului din denumirea „Radio Chişinău”, deţinut de postul public de radio din România.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri, că regretă decizia nejustificată şi nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chişinău în ce priveşte interzicerea utilizării toponimicului „Chişinău” de către postul Radio Chişinău.

„Parte componentă a Radio România, postul Radio Chişinău este prezent pe piaţa media din Republica Moldova de la 1 decembrie 2011 şi s-a impus de la bun început prin calitatea şi echidistanţa producţiei editoriale şi prin profesionalismul echipei sale. Radio Chişinău a stabilit standarde înalte în ceea ce priveşte jurnalismul modern, european şi respectul pentru public, pentru informarea corectă şi onestă a acestuia. Prin prezenţa sa, Radio Chişinău a adus o contribuţie importantă la consolidarea pluralismului pe piaţa media din Republica Moldova şi la emergenţa unei prese cu adevărat libere şi independente. Radio Chişinău reprezintă o sursă de informare valoroasă şi de încredere pentru cetăţenii din Republica Moldova. De asemenea, postul de radio a fost de la bun început o voce puternică, pertinentă, în susţinerea parcursului pro-democratic şi pro-european al Republicii Moldova, iar încercarea de schimbare a numelui său reprezintă un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea pe care acest post a dezvoltat-o de-a lungul anilor”, transmite MAE.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă speranţa că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea pe cale administrativă şi juridică a situaţiei postului Radio Chişinău.

De asmeena, MAE va susţine, în conformitate cu competenţele sale, un astfel de rezultat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
chişinău,
radio,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici