Procesul verbal care desemnează noul proprietar al mărcii Academia Caţavencu se va semna marţi

Procesul verbal care desemnează noul proprietar al mărcii "Academia Caţavencu" se va semna marţi, Claudiu Pădurean, cel care şi-a adjudecat marca la licitaţia din 14 iunie, fiind reprezentat la semnarea documentului de avocatul său, Dumitru George Claudiu.

1211 afișări
Imaginea articolului Procesul verbal care desemnează noul proprietar al mărcii Academia Caţavencu se va semna marţi

Procesul verbal care desemnează noul proprietar al mărcii Academia Caţavencu se va semna marţi

Reprezentanţi ai General Group Expert SRL, lichidatorul judiciar al societăţii Caţavencu SA, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că banii au fost viraţi şi că marţi se va semna procesul verbal prin care cel care a adjudecat marca, Claudiu Pădurean, devine proprietar.

Claudiu Pădurean, jurnalist la România Liberă, şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu", pentru 882.659 de euro cu TVA inclus, la licitaţia publică cu strigare organizată pe 14 iunie de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA.

Licitaţia fusese reluată după ce Doru Buşcu, director editorial al publicaţiei Academia Caţavencu - cel care şi-a adjudecat, pentru suma de 1.617.000 de euro, cu TVA, marca "Academia Caţavencu", la prima licitaţie publică cu strigare organizată în 26 mai - nu a reuşit să plătească la termen (2 iunie) banii pentru a deveni proprietar al mărcii.

Totodată, Claudiu Pădurean a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că nu poate de detalii despre planurile sale privind marca "Academia Caţavencu", dar a precizat că, din punctul său de vedere, "va fi bine".

Presa a scris despre Claudiu Pădurean că ar fi susţinut, de fapt, de către Dan Adamescu, cel care controlează împreună cu familia sa ziarul România Liberă, la care jurnalistul este angajat.

Marca "Academia Caţavencu" a fost scoasă la licitaţie cu preţul de pornire de 149.322 de euro (fără TVA). Garanţia pentru participarea la licitaţie a fost de 45.000 de euro.

Pasul de licitaţie a fost de 7.500 de euro şi avocatul lui Pădurean a fost ultimul care a licitat, la pasul 75.

Câştigătorul licitaţiei trebuia să achite suma de 882.659 de euro în termen cinci zile lucrătoare de la data organizării licitaţiei - marţi, 21 iunie -, pentru a deveni proprietar al mărcii.

Avocatul împuternicit de Claudiu Pădurean nu a dorit să facă nicio declaraţie în ceea ce priveşte licitaţia.

Viorel Moţoc şi Octav Mardale, membri ai redacţiei Academia Caţavencu, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că nu au luat încă o decizie privind colaborarea cu noul patronat al Academiei Caţavencu. "Echipa rămâne solidară", a spus Viorel Moţoc, în timp ce colegul său Octav Mardale a subliniat că cei din echipă vor rămâne împreună.

Pe de altă parte, alţi membri ai redacţiei, Eugen Istodor şi Florin Iaru, nu au făcut vreun comentariu privind planurile lor de viitor.

Până la ora difuzării acestei ştiri, directorul editorial al publicaţiei, Doru Buşcu, nu a putut fi contactat.

Tribunalul Bucureşti a admis în luna mai propunerea administratorului judiciar General Group Expert SRL privind intrarea în faliment în procedura generală a debitoarei SC Caţavencu SA, editorul Academia Caţavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ul oficial al instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici