Radio Seven se va lansa în Bucureşti, înlocuind HFM, cu Mihai Găinuşă şi Marius Vintilă în echipă

Radio Seven, un post cu profil cultural şi universitar, se va lansa în următoarele zile în Bucureşti, înlocuind HFM, din echipa acestuia făcând parte Mihai Găinuşă, Marius Vintilă şi Bogdan Strătulă.

7348 afișări
Imaginea articolului Radio Seven se va lansa în Bucureşti, înlocuind HFM, cu Mihai Găinuşă şi Marius Vintilă în echipă

Radio Seven se va lansa în Bucureşti, înlocuind HFM, cu Mihai Găinuşă şi Marius Vintilă în echipă (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare a societăţii Mass Media România de Mâine SRL, care deţine postul de radio cu profil universitar HFM, ce emite doar în Bucureşti, pe 103,4 FM (deţinând o frecvenţă terestră şi una prin satelit), şi pe care doreşte să îl transforme în Radio Seven.

CNA a aprobat solicitarea de modificare a denumirii postului din HFM în Radio Seven şi a structurii sale de programe. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Proiectul Radio Seven a fost prezentat în faţa membrilor CNA de Bogdan Strătulă, actualul director executiv al HFM, care urmează să se transforme în Radio Seven, şi Mihai Găinuşă, realizatorul matinalului postului.

"Încercăm să facem un radio apetisant pentru Bucureşti, foarte legat de mediul cultural şi universitar din Bucureşti, cu un matinal care va putea fi ascultat şi de familii cu copii în timp ce aceştia se află în maşină. Sperăm ca Radio Seven să fie un suflu nou şi o alternativă pentru piaţa de radio din Bucureşti", a spus Bogdan Strătulă.

El a precizat că Mihai Găinuşă este realizatorul matinalului de la Radio Seven, în timp ce Marius Vintilă va realiza o emisiune difuzată după-amiaza la acest post.

De asemenea, de la ora 10.00, acest post va difuza o emisiune de redescoperire a vocilor la radio. "Spre exemplu, Marius Chivu o să ne arate că putem face entertainment şi vorbind despre carte", a mai spus Bogdan Strătulă.

În ceea ce priveşte denumirea Radio Seven, Bogdan Strătulă a spus că aceasta face referire inclusiv la matinalul postului, care începe la ora 07.00. "Este şi număr considerat norocos (...) Este o cifră care ne avantajează şi cu care ne putem juca foarte mult în tot ce avem de comunicat", a mai spus Strătulă.

Bogdan Strătulă şi Mihai Găinuşă au declarat, pentru MEDIAFAX, că Radio Seven va începe să emită pe frecvenţa HFM imediat după ce vor fi primite documentele de la CNA prin care se va permite transformarea licenţei. Acest lucru este de aşteptat să se întâmple cel mai probabil până la sfârşitul acestei săptămâni.

Radio Seven este deţinut de societatea Mass Media România de Mâine SRL, ai cărei asociaţi sunt Fundaţia România de Mâine (21 membri fondatori; preşedinte: Aurelian Bondrea) - 50,0361% şi Universitatea "Spiru Haret" - 49,9639%. Aceeaşi societate deţine şi licenţa televiziunii TVH.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici