RCS&RDS a primit permisiunea CNA pentru a reduce programul local difuzat de televiziunea Digi 24

RCS&RDS a primit, joi, permisiunea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a reduce programul local difuzat de staţiile regionale ale televiziunii sale de ştiri Digi 24, reprezentanţii companiei susţinând că vor să adapteze programul "obiceiurilor de consum ale telespectatorilor".

1170 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS a primit permisiunea CNA pentru a reduce programul local difuzat de televiziunea Digi 24

RCS&RDS a primit permisiunea CNA pentru a reduce programul local difuzat de televiziunea Digi 24 (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

CNA a analizat, în şedinţa de joi, două solicitări ale companiei RCS&RDS, care deţine televiziunea de ştiri Digi 24.

Astfel, RCS&RDS a solicitat CNA să aprobe transformarea staţiei locale Digi 24 Galaţi în staţie regională, care va emite în judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi Buzău.

Totodată, RCS&RDS a solicitat CNA modificarea unitară a structurii de programe difuzate de toate staţiile sale regionale. Astfel, până în prezent, Digi 24 Galaţi difuza 70% programe producţie proprie locală, iar celelalte staţii regionale ale Digi 24 difuzau 60% programe locale. În cadrul acestor programe locale erau incluse şi programele de tip infotext. Acum, RCS&RDS a solicitat CNA să aprobe ca Digi 24 să difuzeze 10% programe locale pentru toate staţiile sale regionale, să renunţe la programele de tip infotext şi să retransmită în restul timpului programe de la staţia centrală a Digi 24, de la Bucureşti.

"În privinţa Galaţiului, vă rugăm să fiţi de acord să existe o staţie regională. Toate celelalte pe care le avem în ţară sunt regionale. Noi, de când am lansat staţia de la Galaţi, ne ocupăm de zonă, de regiunea care este acolo (...) În privinţa tuturor staţiilor noatre, vă rugăm să fiţi de acord să ne adaptăm programul cerinţelor obiceiurilor de consum ale telespectatorilor noştri. Avem studii care ne arată orele la care există apetenţă pentru informaţie locală. Jurnalele noastre sunt cele mai consistente, avem cele mai mari, puternice echipe de jurnalişti din ţară, vrem să ne ocupăm de telespectatorii noştri acolo şi când ei îşi doresc să primească informaţie locală, în rest, ştiri naţionale", a spus Cosmin Prelipceanu, redactorul-şef al televiziunii de ştiri Digi 24, joi, în faţa membrilor CNA.

Membrul CNA Radu Herjeu a remarcat faptul că Digi 24 vrea să îşi extindă aria de acoperire în ţară şi, în loc să crească programul local oferit telespectatorilor săi din respectivele regiuni, îl scade.

"O să constat ironia scriptică. Cereţi mărirea suprafeţei acoperite, în paralel cu micşoarea programului. Ceea ce e uşor ironic", a spus Radu Herjeu, precizând că staţiile regionale ale Digi 24 vor rămâne cu doar o oră şi jumătate pe zi de program local.

În schimb, reprezentanţii Digi 24, în frunte cu Cosmin Prelipceanu, au susţinut că programul local va continua să fie difuzat la staţiile regionale ale Digi 24 şi vor continua să fie difuzate programe locale realizate de la Bucureşti. De asemenea, potrivit lui Prelipceanu, se va elimina infotextul de la staţiile regionale ale Digi 24, care era considerat tot program local.

Pe de altă parte, membrul CNA Lorand Turos i-a întrebat pe reprezentanţii RCS&RDS dacă în continuare fiecare post regional al Digi 24 se va vedea în grila naţională de cablu a RCS.

În acest sens, Lucian Mihai, reprezentantul RCS în relaţia cu CNA, a spus că situaţia s-ar putea modifica începând de anul viitor. "Sperăm să reuşim să facem o geolocare, fiecare post (regional, n.r.) să fie pe zona lui", a spus acesta.

În urma discuţiilor, CNA a decis să aprobe solicitările RCS&RDS cu unanimitatea membrilor prezenţi la şedinţa de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu).

Televiziunea de ştiri Digi 24 s-a lansat pe 1 martie 2012 şi, ulterior, şi-a dezvoltat mai multe staţii în ţară.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

Totodată, RCS&RDS deţine posturile de radio Digi FM şi Pro FM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici