Realizatorul TV Cătălin Striblea pleacă de la România TV

Realizatorul TV Cătălin Striblea a anunţat că pleacă la postul de televiziune România TV, precizând în emisiunea "Ultima oră" că acest lucru se va întâmpla de la data de 1 ianuarie 2015.

436 afișări
Imaginea articolului Realizatorul TV Cătălin Striblea pleacă de la România TV

Cătălin Striblea (Imagine: Facebook)

"Duminică seară am avut ultima emisiune la România TV. A fost capătul unui drum de aproape şase ani, în mare cu aceeaşi echipă cu care am început la Realitatea sau Realitatea FM. Am convenit acum, de comun acord, că e o răscruce şi că nu ne înţelegem cum să mergem mai departe. De ce am plecat? Uneori am simţit că sunt mai multe lucrurile care ne despart, decât cele care ne legau. De ce au vrut ei să plec? Nu mi-e foarte clar, dar probabil că e vorba de acelaşi sentiment", a scris Striblea, pe blogul său.

De asemenea, realizatorul TV a precizat că nu va începe "un război de natură etică, ideologică sau tabloidă cu conducerea sau patronatul". "Şi, da, drumul ales de conducerea România TV în ultimele luni nu a fost unul cu care să fiu de acord în totalitate. Şi ei ştiu asta. Dar eu unul nu fug când dau de greu. Îmi exprim ideile şi fac ce se poate face. Programul nostru, «Ultima Oră», a fost corect şi ne-am asumat tot ce a fost acolo", a completat Striblea.

El a precizat că, cel mai probabil, va rămâne tot în presă, deşi încă mai visează "şi la vârsta asta" că ar putea face şi altceva.

"Dar pot să vă spun sigur că nu am plecat pentru că m-a sunat cineva să-mi ofere o chestiune mult mai bună. Am vorbit cu doi sau trei conducători de redacţii în ultimul an. Nu m-am dus la niciunul să mă «ofertez». Ei m-au căutat şi am stat de vorbă pentru că aşa mi se pare normal. Au fost şi oferte pe masă, dar nu am fost pregătit. Poate de acum înainte", a conchis realizatorul TV.

Cariera jurnalistului Cătălin Striblea a început acum 20 de ani, la Radio Unison din Capitală. "Am intrat în radio şi tv pe la 15-16 ani. Şi am urmat un traseu clasic: cumpărat bere, adus ţigări, cărat stativul de la cameră, făcut teren în zeci de sate şi locuri uitate, comentat fotbal la matineu, bătut culoare de Parlament şi palate, rupt de frig şi de foame", scrie Striblea, pe blogul său.

De asemenea, acesta a lucrat la Realitatea şi la BBC. În 2011, când postul de televiziune Realitatea TV s-a divizat, Cătălin Striblea a plecat la România TV, noul post înfiinţat de Sebastian Ghiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici