Regizorul Nanni Moretti va prezida juriul Festivalului de la Cannes din 2012

Actorul şi regizorul italian Nanni Moretti va fi preşedintele juriului celei de-a 65-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc între 16 şi 27 mai, au anunţat vineri organizatorii.

97 afișări
Imaginea articolului Regizorul Nanni Moretti va prezida juriul Festivalului de la Cannes din 2012

Regizorul Nanni Moretti va prezida juriul Festivalului de la Cannes din 2012 (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Nanni Moretti, în vârstă de 58 de ani, este un prieten al evenimentului de pe Croazetă, unde şi-a prezentat şase filme, printre care şi "Habemus Papam", anul trecut. El a fost recompensat cu premiul Palme d'Or în 2001, pentru filmul "Camera fiului/ La stanza del figlio", şi a fost membru al juriului în 1997.

"Este o bucurie, o onoare şi o mare responsabilitate pentru mine să prezidez juriul festivalului de film cel mai prestigios din lume, care se desfăşoară într-o ţară care a privit întotdeauna cinematografia cu atenţie şi respect", a spus Nanni Moretti.

"Ca regizor, am privit întotdeauna cu emoţie participările mele la festivalul de la Cannes. Îmi amintesc, de asemenea, cu bucurie de experienţa mea ca membru al juriului în timpul celei de-a 50-a ediţii", a mai spus acesta. "Ca spectator, mi-am păstrat, din fericire, aceeaşi curiozitate din tinereţe şi este pentru mine un mare privilegiu să fac această călătorie în cinematografia mondială contemporană", a adăugat Moretti.

Nanni Moretti, născut în 1953, la Brunico, în Italia, este regizorul unor filme marcante, precum "Palombella rossa" (1989), "Caro diario" (1993), "L'unico paese al mondo" (1994), "Il giorno della prima di Close Up" (1996) şi "Caimanul/ Il Caimano" (2005), care denunţă acţiunile politice ale lui Silvio Berlusconi.

Nanni Moretti îi succede ca preşedinte al juriului de pe Croazetă regizorului şi actorului american Robert De Niro. Anterior, această poziţie a mai fost ocupată, printre alţii, de Tim Burton (2010), Isabelle Huppert (2009) şi Sean Penn (2008).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici