"România 3D", un proiect care îmbină fotografia, costumele şi muzica tradiţională, la Viena

Proiectul "România 3D", care îmbină arta fotografică pe suport multimedia, expoziţia de costume naţionale şi muzica tradiţională, va fi lansat, marţi, la Institutul Cultural Român (ICR) de la Viena, informează instituţia culturală din capitala austriacă.

193 afișări
Imaginea articolului "România 3D", un proiect care îmbină fotografia, costumele şi muzica tradiţională, la Viena

"România 3D", un proiect care îmbină fotografia, costumele şi muzica tradiţională, la Viena (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Cele trei dimensiuni artistice ale proiectului sunt fotografia, imaginea în mişcare şi muzica live. Vernisajul va fi urmat de concertul Izabelei Barbu (Jezebel), acompaniată la chitară de Mihai Melinescu şi Tudor Anghelescu. Programul cuprinde piese din folclor, din repertoriul Mariei Tănase şi din perioada interbelică.

Expoziţia "România Frumoasă" se axează pe experienţele cultural-turistice unice pe care le oferă România şi cuprinde imagini video cu aşezămintele Brâncoveneşti, centrele istorice din Sibiu, Bucureşti şi Iaşi şi alte destinaţii turistice mai puţin cunoscute publicului din străinătate.

Fotografiile expuse au fost realizate de Dana Stăvaru, Andrei Morar, Adel Al-Haddad şi Silvia Floarea Toth, fiind reprezentative pentru toate regiunile ţării.

Expoziţia de costume tradiţionale de pe Valea Someşului Mare prezintă o selecţie din colecţia Silviei Floarea Toth, marcând Ziua Internaţională a Iei.

Expoziţiile pot fi vizitate până la data de 29 iunie.

Evenimentul, o producţie a Cabli Funart, este organizat în parteneriat cu Ambasada României la Viena şi Biroul de promovare şi informare turistică a României la Viena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici