România şi Ungaria vor realiza o reţea optică transfrontalieră, între localităţile Borş şi Artand

O reţea funcţională de comunicaţii electronice va fi realizată între punctele de trecere a frontierei din localităţile Borş (România) şi Artand (Ungaria), potrivit unui acord aprobat, miercuri, de Guvernul de la Bucureşti.

212 afișări
Imaginea articolului România şi Ungaria vor realiza o reţea optică transfrontalieră, între localităţile Borş şi Artand

România şi Ungaria vor realiza o reţea optică transfrontalieră, între localităţile Borş şi Artand (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)

Acordul încheiat între România şi Ungaria reglementează interconetarea reţelei optice prevăzute prin proiectul “Boundless World-Establishing an NGA Telecommunications Network between Bekes Sub Region and Bihor County“ la frontiera de stat româno-ungară, între punctele de trecere a frontierei dintre localitatea Borş din România şi localitatea Artand din Ungaria, în limita a 100 de metri faţă de frontiera de stat.

Prin implementarea acestui acord, se va realiza o reţea funcţională de comunicaţii electronice pe fibra optică de care vor beneficia instituţiile statului, asociaţiile neguvernamentale, societăţile comerciale şi populaţia din localităţile Borş, Sântăul Mic, Sântăul Mare, Biharia, Cauaceu şi Cetariu şi interconectarea acestei reţele cu reţeaua de telecomunicaţii din Ungaria.

Construirea reţelei de cablu optic se va realiza de fiecare parte pentru porţiunea de reţea aflată pe teritoriul propriului stat.

Proiectul se va realiza cu sprijin acordat deja prin Programul de cooperare transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici