"Roxanne", de Valentin Hotea, în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Odessa

Lungmetrajul "Roxanne", de Valentin Hotea, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Odessa (OIFF), care se va desfăşura între 11 şi 19 iulie, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

77 afișări
Imaginea articolului "Roxanne", de Valentin Hotea, în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Odessa

"Roxanne", de Valentin Hotea, în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Odessa

Din competiţia oficială a evenimentului cinematografic de la Odessa fac parte filmele "Artificii în plină zi/ Black Coal, Thin Ice", de Yinan Diao, care a câştigat Ursul de Aur la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin, "Güeros", al regizorului mexican Alonso Ruizpalacios, "Blind Dates", de Levan Koguashvili, "Field of Dogs", de Lech Majewski, "Zero Motivation", regizat de Talya Lavie, "Roxanne", de Valentin Hotea, "Star", de Anna Melikyan, "Party Girl", filmul de debut al regizorilor Marie Amachoukeli, Claire Burger şi Samuel Theis, "Stereo", de Maximilian Erlenwein, şi "Big Significant Things", de Bryan Reisberg.

De asemenea, în competiţia internaţională au fost selectate două filme ucrainene, "My mermaid, my Loreley", filmat în Odessa de regizoarea georgiană Nana Dzhordzhadze, şi "The Guide", de Oles Sanin. Cele două filme au fost incluse şi în competiţia naţională a Festivalului de la Odessa.

"Roxanne" spune povestea lui Tavi Ionescu (38 de ani), căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi, însă, totul se va complica din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate. "Roxanne" este o poveste despre prietenie, trădare şi curaj. Inspirat din experienţa personală a regizorului, filmul vorbeşte despre consecinţele unor greşeli din trecut care ne afectează viaţa de acum, dar şi vieţile generaţiilor viitoare.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Adrian Văncică, Anghel Damian şi Corina Moise. Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean şi Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.

Valentin Hotea a absolvit facultatea de regie de film la UNATC Bucureşti, în 1995, şi a regizat mai multe videoclipuri, spoturi publicitare şi scurtmetraje, printre care "Marea aventură", "Meditaţia", documentarul "Lucy Castle-Hotea", filmul TV "Călătorie de vis", primele episoade din serialul "Fetele marinarului", dar şi miniseria "Serviciul omoruri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici