Rupert Murdoch l-a desemnat pe fiul său Lachlan vicepreşedinte al News Corp. şi 21st Century Fox

Magnatul media Rupert Murdoch şi-a anunţat, miercuri, reconcilierea cu fiul său Lachlan, pe care l-a numit în funcţia de vicepreşedinte al celor două companii care formează imperiul său mediatic, grupul de presă News Corp. şi divizia audiovizuală 21st Century Fox.

47 afișări
Imaginea articolului Rupert Murdoch l-a desemnat pe fiul său Lachlan vicepreşedinte al News Corp. şi 21st Century Fox

Lachlan Murdoch (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lachlan Murdoch, în vârstă de 42 de ani, a fost considerat multă vreme moştenitorul presupus al tatălui său, dar lucrurile au luat altă întorsătură odată cu plecarea-surpriză a lui Lachlan din cadrul grupului, în 2005, când ocupa funcţia de director general-adjunct.

"Sunt foarte mulţumit de faptul că revine într-o poziţie de conducere în cadrul companiei", a declarat Rupert Murdoch, într-un comunicat.

Rupert Murdoch nu a clarificat în întregime situaţia deoarece l-a promovat, în acelaşi timp, pe alt fiu al său, James, în funcţia de director asociat de operaţiuni la 21st Century Fox.

Deşi predarea de ştafetă a început deja, Rupert Murdoch păstrează deocamdată funcţia de director general al companiei 21st Century Fox. Direcţia firmei de operaţiuni este în continuare asigurată de veteranul Chase Carey, intrat în imperiul media în 1988.

James şi Lachlan s-au născut în urma căsătoriei lui Rupert Murdoch cu jurnalista Anna Torv. Al treilea copil rezultat din această căsnicie, Elisabeth, în vârstă de 45 de ani, a vândut în urmă cu trei ani firma sa de producţie din domeniul audiovizual, Shine, companiei tatălui său.

După plecarea sa de la News Corp., Lachlan a condus firma de investiţii Illyria pe care a înfiinţat-o.

Numirea lui Lachlan în funcţia de vicepreşedinte al imperiului media News Corp., care trebuie să facă faţă provocărilor din presa scrisă, este percepută ca "un semn de încredere în potenţialul de creştere" a companiei, conform comunicatului.

Rupert Murdoch, în vârstă de 82 de ani, are o avere estimată de revista Forbes la 13,4 miliarde de dolari.

Rupert Murdoch este fondatorul şi preşedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, până la sfârşitul lunii iunie 2013, proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.

Divizia de cinema şi televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News - a fost separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte şi publicaţiile americane Wall Street Journal şi New York Post, dar şi ziarele britanice Sunday Times şi The Sun, dar şi The Australian şi editura HarperCollins.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici