Rusia anulează interdicţia folosirii Yahoo după ce o înregistare a SI a fost ştearsă de companie

Rusia a eliminat o pagină Yahoo! Inc din lista de site-uri interzise, după ce compania a înlăturat o înregistrare video aparţinând grupării Stat Islamic, a informat serviciul federal pentru monitorizarea comunicaţiilor Roskomnadzorn, citat de site-ul Bloomberg.

165 afișări
Imaginea articolului Rusia anulează interdicţia folosirii Yahoo după ce o înregistare a SI a fost ştearsă de companie

Rusia anulează interdicţia folosirii Yahoo după ce o înregistare a SI a fost ştearsă de companie

Roskomnadzorn a blocat pagina, care a fost considerată extremistă, după ce compania Yahoo nu a răspuns cererilor de eliminare, a transmis telefonic marţi, purtătorul de cuvânt al serviciului, Vadim Ampelonskiy. Acest lucru ar fi putut interzice utilizatorilor ruşi să acceseze întregul site Yahoo, întrucât compania foloseşte protocolul de securitate https, care nu permite blocarea separată a anumitor pagini, a transmis Bloomberg.

Yahoo, cu sediul în Sunnyvale, California, nu a răspuns imediat e-mailului şi apelurilor telefonice care solicitau comentarii şi care erau lansate în afara orelor americane de lucru. Preşedintele Vladimir Putin a înăsprit restricţiile privind accesul la internet pe fondul tensiunilor recente cu SUA. Acesta a permis blocarea website-urilor fără o decizie a Curţii, i-a făcut pe bloggerii cu peste 3.000 de cititori responsabili pentru ceea ce publică şi a cerut companiilor de internet să stocheze datele personale ale utilizatorilor ruşi la nivel local.

Luna trecută, site-ul Wikipedia a fost blocat de mai mulţi furnizori locali de internet în Rusia, la cererea serviciului federal Roskomnadzor, după ce un articol despre o substanţă ilegală, publicat în enciclopedia online, nu a respectat cerinţele legislaţiei locale. Accesul a fost restabilit după ce articolul a fost editat.

Roskomnadzor are puterea să interzică accesul la paginile de internet care promovează consumul de droguri, actele de suicid sau extremism, în conformitate cu legislaţia Rusiei. Anterior, statul rus a blocat temporar accesul la site-ul de ştiri Reddit şi la serviciul Google Inc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici