Şase candidaţi pentru cele patru posturi de vicepreşedinţi ai Academiei Române

Actualii vicepreşedinţi ai Academiei Române, Dan Berindei şi Marius Sala, candidează pentru noi mandate, alături de Răzvan Theodorescu, Maya Simionescu, Cristian Hera, Laurenţiu Mircea Popescu, alegerile pentru cele patru posturi urmând să aibă loc pe 22 aprilie, informează Academia.

57 afișări
Imaginea articolului Şase candidaţi pentru cele patru posturi de vicepreşedinţi ai Academiei Române

Şase candidaţi pentru cele patru posturi de vicepreşedinţi ai Academiei Române (Imagine: www.acad.ro)

Pe 22 aprilie, va avea loc o Adunare Generală la Academia Română pentru alegerea celor patru vicepreşedinţi şi a secretarului general - membrii Biroului de prezidiu al Academiei, după ce joi, 8 aprilie, a fost ales pentru un nou mandat preşedintele Ionel Haiduc.

Noii aspiranţi la funcţia de vicepreşedinte al Academiei sunt istoricul de artă Răzvan Theodorescu, medicul Laurenţiu Mircea Popescu, inginerul agrochimist Cristian Hera, fizicianul Valentin Vlad şi biologul Maya Simionescu. Ei vor candida la alegerile de pe 22 aprilie alături de istoricul Dan Berindei şi lingvistul Marius Sala, actualii vicepreşedinţi care mai au dreptul la încă un mandat de patru ani. Ceilalţi doi vicepreşedinţi, Marius Iosifescu şi Florin Filip, au avut deja câte două mandate şi nu mai pot candida.

Pentru funcţia de secretar general al Academiei, candidaţii sunt Ion Păun Otiman, actualul secretar general, şi Victor Voicu. Medicul farmacolog Victor Voicu a candidat, de altfel, ca şi Răzvan Theodorescu, la funcţia de preşedinte al Academiei la alegerile din 8 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici