Schiţele lui Caragiale, reunite într-un spectacol inedit la Teatrul "Ion Creangă" din Capitală

Spectacolul "D-l Goe, Vizită, Pedagog de Şcoală nouă - Mofturi", realizat după o colecţie de schiţe semnate de I. L. Caragiale, va fi prezentat în premieră la Teatrul "Ion Creangă" din Bucureşti, pe 30 ianuarie.

652 afișări
Imaginea articolului Schiţele lui Caragiale, reunite într-un spectacol inedit la Teatrul "Ion Creangă" din Capitală

Schiţele lui Caragiale, reunite într-un spectacol inedit, la Teatrul "Ion Creangă" din Capitală (Imagine: www.teatrulioncreanga.ro)

Dorind să promoveze tinerii regizori în lumea teatrului pentru copii, Teatrul "Ion Creangă" s-a adresat, pentru realizarea acestei premiere, lui Chris Simion, regizor binecunoscut publicului de gen pentru montările sale pe scene dintre cele mai prestigioase. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Alexandrina Halic, Cristian Irimia, Mihai Verbiţchi, Miruna Ionescu, Cristina Casiani, Cerasela Popescu, Ilinca Atanasiu, Voicu Hetel, Cristian Creţu, Marius Nănău, Oliviu Cristian Bughiu, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Este un spectacol dedicat maestrului Cornel Todea, care a fost prezent în momente importante din cariera mea. Dacă nu exista propunerea dânsului şi a domnului Ioan Gârmacea, nu aş fi îndrăznit niciodată să îl montez. Aveam în minte cu totul alte titluri pe care mi-aş fi dorit să le montez pentru copii. Cât despre Caragiale, mi-era o frică groaznică de el. Am acceptat propunerea din ambiţie şi din convingerea că atunci când ceva pare imposibil, e clar că are toate şansele să iasă bun", a declarat Chris Simion.

Reprezentaţia, cu un scenariu realizat după binecunoscutele schiţe scrise de I. L.Caragiale, este dedicată micuţilor cu vârsta de peste opt ani şi oferă o imagine realistă a societăţii româneşti, plină de umor şi pe înţelesul copiilor. Inedit pe scena teatrului pentru copii este faptul că Ionel, d-l Goe şi elevii excentricului pedagog Marius Chicoş Rostogan se întâlnesc cu toţii într-un decor multifuncţional, care anulează limitele dintre scenă şi sală. Proiecţiile multimedia şi efectele speciale de tot soiul îşi găsesc cu uşurinţă locul printre poveştile cu joben ale secolului XIX şi fac deliciul copiilor, dar şi al părinţilor.

Totodată, cu ocazia premierei, Teatrul "Ion Creangă" a iniţiat o colaborare cu Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi i-a rugat pe studenţii departamentului de grafică să vină cu propuneri de afiş pentru spectacolul "D-l Goe, Vizită, Pedagog de şcoală nouă - Mofturi". Au fost selectate peste 10 variante grafice, care vor fi expuse în foaierul teatrului, la Sala Rapsodia, cu ocazia premierei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici