Scriitoarea Maeve Binchy a murit la vârsta de 72 de ani

Scriitoarea irlandeză Maeve Binchy, cunoscută pentru volumele "Circle of Friends" şi "Tara Road", a decedat luni, la vârsta de 72 de ani.

222 afișări
Imaginea articolului Scriitoarea Maeve Binchy a murit la vârsta de 72 de ani

Scriitoarea Maeve Binchy a murit la vârsta de 72 de ani (Imagine: Wikipedia)

Maeve Binchy a decedat într-un spital din Dublin, luni, avându-l alături pe soţul său, scriitorul şi producătorul Gordon Snell, informează huffingtonpost.com, care citează presa din Irlanda.

Una dintre cel mai bine vândute autoare irlandeze, Maeve Binchy a fost cunoscută pentru modul în care relatează în cărţile sale viaţa din orăşelele irlandeze.

Binchy, autoare a volumelor "Circle of Friends" şi "Tara Road", a fost considerată una dintre cele mai populare scriitoare din Irlanda. Cărţile sale s-au vândut în peste 40 de milioane de exemplare în toată lumea.

Maeve Binchy s-a născut în Irlanda, lângă Dublin, a studiat la Holy Child Convent din Killiney şi apoi la University College din Dublin. Înainte de a deveni jurnalistă la Irish Times, Maeve Binchy a fost profesoară. A scris 16 romane, patru colecţii de povestiri, o piesă de teatru şi o nuvelă.

Primul său roman, "Light a Penny Candle", publicat în 1982, a fost urmat de numeroase volume de nuvele care s-au bucurat de succes. În limba română au apărut două dintre cărţile sale, la editura Nemira: "Nopţi cu ploi şi stele/ Nights of Rain and Stars" şi "Fântâna Sfintei Ana/ The Whitethorn Woods".

De asemenea, câteva dintre romanele sale au fost adaptate pentru cinema şi televiziune, cel mai cunoscut titlu fiind "Circle of Friends", în 1995.

Maeve Binchy a primit trofeul pentru întreaga carieră la British Book Awards din 1999.

Ultimul său roman - "Minding Frankie" - a fost publicat în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici