Scriitorul Giorgio Faletti, autorul romanului "Eu ucid", a murit la 63 de ani

Scriitorul, cântăreţul şi actorul italian Giorgio Faletti, cunoscut pentru romanele sale poliţiste, vândute în milioane de exemplare, a decedat vineri, la vârsta de 63 de ani, într-un spital din Torino, după o lungă suferinţă, informează presa italiană.

252 afișări
Imaginea articolului Scriitorul Giorgio Faletti, autorul romanului "Eu ucid", a murit la 63 de ani

Scriitorul Giorgio Faletti, autorul romanului "Eu ucid", a murit la 63 de ani (Imagine: Hepta)

Deşi a absolvit facultatea de drept, Giorgio Faletti a îmbrăţişat o carieră în televiziune şi cinematografie, înainte de a se consacra literaturii.

Scriitorul italian a apărut în spectacole de cabaret, a înregistrat emisiuni de televiziune şi a compus muzică de film, dar şi pentru cântăreaţa italiană Mina.

A participat în calitate de solist la ediţia din 1994 a Festivalului de la Sanremo şi a jucat în numeroase filme, printre care şi în lungmetrajul de succes "Noaptea dinaintea examenului/ Notte prima degli esami", de Fausto Brizzi, care l-a consacrat în rolul profesorului Antonio Martinelli.

În 2002, Giorgio Faletti a publicat primul său roman poliţist, "Eu ucid/ Io uccido", care s-a vândut în peste 3 milioane de exemplare în Italia.

Romanul "Eu ucid" a apărut în limba română la Editura Rao (2007), fiind urmat de volumele "Cu ochii altuia" (2007) şi "Dincolo de un destin evident" (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici