Seară de lectură cu Bogdan Coşa, desemnat Tânărul prozator al anului 2013, duminică, în Capitală

Bogdan Coşa, câştigătorul premiului pentru Tânărul prozator al anului 2013, la Gala Tinerilor Scriitori, va citi fragmente din romanul "Black Glass", apărut recent la editura Cartea Românească, dar şi în ediţie digitală, duminică, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală.

111 afișări
Imaginea articolului Seară de lectură cu Bogdan Coşa, desemnat Tânărul prozator al anului 2013, duminică, în Capitală

Seară de lectură cu Bogdan Coşa, desemnat Tânărul prozator al anului 2013, duminică, în Capitală (Imagine: Andrei Spirache/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, "Black Glass" este cel de-al doilea roman al trilogiei "Poker", o tulburătoare şi autentică poveste de dragoste, care i-a adus lui Bogdan Coşa premiul pentru Tânărul prozator al anului 2013.

La evenimentul de duminică vor participa, în calitate de invitaţi, Luiza Vasiliu, Bogdan-Alexandru Stănescu şi Vasile Ernu.

"Poker. Black Glass" continuă povestea lui Tudor Klein, personajul genuin şi supradotat care s-a bucurat imediat de o mare popularitate în rândul cititorilor. La trei ani după aventurile acestui copil teribil în lumea opulentă şi miraculoasă a celui mai în vogă joc de cărţi al momentului, viaţa lui se schimbă drastic, sub ameninţarea unei conştiinţe tiranice.

Noul roman al lui Bogdan Coşa este o tulburătoare şi autentică poveste de dragoste, care, prin hiperrealismul atroce, devine mărturia devastatoare a unui om singur, păşind tot mai absent, tot mai aproape pe zi ce trece de fluviul învolburat al nebuniei.

Bogdan Coşa s-a născut pe 24 ianuarie 1989, la Codlea. A absolvit studiile de masterat în teoria literaturii la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. A publicat, în 2011, "Poker", primul roman al trilogiei cu acelaşi titlu, în urma câştigării premiului pentru debut al editurii Cartea Românească, în 2010. În 2013, i-a apărut la aceeaşi editură volumul de poezii "O formă de adăpost primară". Este inclus, alături de 19 romancieri din Europa, în antologia "European First Novel Festival" (Visit Printing House Budapest, 2012).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici